Prinsen dömd till fängelse efter knivattack mot polis

Znyheter

Domen har kommit.
Prinsen Ernst August har nu fått sitt straff efter att han attackerade polis med kniv.
Och det är långt ifrån den första gången som han hamnar i blåsväder.

[/caption]

Han har ofta väckt rubriker. Rubriker som inte har varit till hans fördel. Men den senaste incidenten slår det mesta i hans skandalomsusade liv. Prins Ernst August av Hannover, 67, har dömts till 10 månaders fängelse efter att ha slagit ner en polis.

[/caption]

Prinsen tog Fürst Rainer III: s äldsta dotter, prinsessan Caroline, 64, av Monaco med storm. Han var charmig och berest. Dessutom barnbarnsbarn till den tyske kejsaren Wilhelm II.

Den 23 januari 1999 gifte de sig och den 20 juli samma år, 1999 föddes deras dotter, Alexandra av Hannover, 21. Carolina var alltså redan gravid vid giftermålet.

LÄS MER: Kungens egna ord om barnbarnet prins Julian

Prins Ernst älskade det goda livet, ofta och lite för mycket. Han spottade inte i glaset när de åkte på yachter i medelhavet. Samtidigt framgick vid flertal tillfällen bevis på hans dåliga ölsinne.

Caroline kämpade och försökte stå ut när deras dotter växte upp. Men 2009 orkade hon inte längre.

På papperet är de fortfarande gifta men är separerade sedan just 2009, då Alexandra fyllde 10 år. Men på grund av att de fortfarande är gifta kommer även blickfånget på Caroline var gång han ställer till med något.

LÄS MER: Drottning Silvias beslut efter otäcka fallskadan

Den senaste skandalen var i juli förra året. Prinsen skulle då ha befunnits sig i sin jaktstuga. Sedan går historierna lite isär.

Enligt den spanska tidningen Hola var det prinsessan Caroline som ringde polisen mitt i natten och vädjade om att prins Ernst August ”behövde omedelbar hjälp”, skriver Svensk Damtidning.

Polisen förde prinsen till en psykiatrisk klinik efter att ingripandet blivit riktigt dramatiskt. När polisen anlände, 20 minuter efter prinsessan Carolines förtvivlade samtal, var prins Ernst August ”extremt aggressiv och attackerade dem fysiskt”.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias stora comeback gick i kras

Enligt prinsen var det han själv som ringde och bad om hjälp.

– Jag ringde polisen, jag sa att de skulle skynda sig för jag mår väldigt dåligt. En polis slog mig, jag tror att de var berusade, det verkade iallafall så. Sen kedjade de fast mig i ambulansen, de släppte inte ut mig på fem timmar. De ville ta mig till ett rum och spraya mig. Jag stod upp hela natten, sa åt dem att inte göra det mot mig, jag är en normal människa. Jag skrek tills de släppte ut mig, säger prinsen till Kronen Zeitung.

LÄS MER: Normmännens stora fasa: kung Haralds sjukskrivning förlängs

När poliserna dök upp ska han ha hotat dem med kniv. I sitt första anförande påstod prinsen att han var oskyldig och att poliserna stod för våldet. Men när domen lästes upp i rätten valde han att ändra sig.

– Jag vill be om ursäkt till alla inblandade, jag ångrar det jag gjort och accepterar mitt straff, sa Ernst August som fick en villkorlig dom vilket gör att han slipper skaka galler.

LÄS MER: Tråkiga beskedet inför kungens 75-års kalas

Parallellt pågår en smutsig tvist mellan Ernst senior och hans son Ernst junior, 37. Efter att ha skänkt gåvor till sin son kräver han nu tillbaka dem.

Det rör sig bland annat om familjeslottet Marienburg. Sonen ska ha lagt ut slottet på försäljning för en euro. Den tvisten fortsätter.

LÄS MER: Victoria och Daniel äntligen friska från viruset
LÄS MER: Prinsessan Christinas stöd till Sofia under den tuffa tiden
LÄS MER: Prinsessan Madeleines nya drömjobb

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter