Prinsessan Birgitta försvarar kungens nya beslut

Znyheter

Nu ger plötsligt prinsessan Birgitta sin syn på kungens besked.
Hon tycker att hennes bror gjorde helt rätt som krympte kungahuset.
– Jag står bakom min bror till 100 procent.

[/caption]

Prinsessan Birgitta har fyllt 83 år, men energin är det inget fel på. Hon riktigt sprudlar och har bestämda åsikter om det mesta.

[/caption]

Den populära Hagasessan lämnade Sverige redan 1961 och är numera bosatt på Mallorca där hon helst ägnar sig åt sin favoritsysselsättning golf.

LÄS MER: Victoria och Daniel återförenade i skånska Höganäs

Prinsessan Birgitta tycker det är rätt att kungen har minskat medlemmarna i det svenska kungahuset.

Ibland besöker hon dock Sverige och då är hon aldrig främmande för att ställa upp på öppenhjärtiga intervjuer. Men att Stockholm skulle vara ”hemma” är inget hon skriver under på.

– Men man har ju sina svenska rötter. Jag har alltid pepparkakor och Kalles kaviar hemma, säger hon till Svensk Damtidning och berättar att hon som yngre prinsessa hela tiden var omgiven av barnflickor och annan personal.

LÄS MER: Ny skilsmässa skakar svenska kungafamiljen

Prinsessan Birgitta som ung flankerad av prinsessan Margaretha och prinsessan Désirée.
– Så det blev ju lite svårt för mig att stå på egna ben efter detta. När jag gifte mig hade jag aldrig talat i en telefon, jag hade aldrig ringt till en frisör och aldrig beställt tid hos tandläkaren. Jag minns att min man sa: ”Jag hjälper dig i två år, sedan får du klara det själv”.

Prinsessan Birgitta beskriver sig själv som en mycket positiv, även om hon som ung kände sig som en cirkushäst med alla diadem och ordnar.

LÄS MER: Kungahuset öppnar famnen för Meghan och Harry igen

Kungens besked om att utesluta barnbarn ur kungahuset var omdiskuterat. Men han får sin storasysters stöd.

Under årens lopp har Birgitta kanske varit den mest frispråkiga av Hagasessorna och räds inte att säga vad hon tycker och tänker. Så även om kungens omdiskuterade beslut att minska på antalet medlemmar i kungahuset, genom att utesluta prins Carl Philips, 40, och prinsessan Madeleines, 37, barn.

– Det var helt rätt, jag står bakom min bror till 100 procent. Det gick lite för fort när han gav titlar till alla barnbarnen. Men han ville att det skulle vara lika för alla naturligtvis, och det förstår jag. Men nu har han rättat till det och det är bra. Nu vet alla vad det är frågan om, säger prinsessan.

LÄS MER: Victorias mentor och vän skadad i otäck olycka
LÄS MER: Drottning Margrethes gigantiska födelsedagsfest
LÄS MER: Sofia strålade vacker med sportprinsarna på Idrottsgalan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter