Prinsessan Désirée helt isolerad på Kobergs slott

Kungafamiljen

En isolerad och hjälplös kunglighet.
Prinsessan Désirée är ensam på slottet Koberg.
Kung Carl Gustaf är mycket bekymrad över sin älskade storasysters väl och ve.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2020-04-07

Prinsessan Désirée, 81, är med råge ingående i riskgruppen för det dödliga coronaviruset och i likhet med samtliga svenska kungligheter tar hon hotet på allvar och hyser därtill den största respekt för Folkhälsomyndighetens instruktioner. Nu är prinsessan ensam på slottet Koberg inte långt från Trollhättan.

[/caption]

Vår monark, kung Carl Gustaf, 73, är mycket syskonkär och han månar om samtliga sina systrar, delvis som en följd av uppväxten då Hagasessorna tog sig an den lille kronprinsen på ett fint sätt.

– Alla mår bra och syskonen har kontinuerlig kontakt. Särskilt nu i dessa tider, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, 56 till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Prins Albert åker till Sverige – lämnar hustrun hemma

Prinsessan Désirée med framlidne maken friherre Niclas Silfverschiöld vid vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Slottskyrkan.

Invånarna i trakterna kring slottet Koberg har fått tydliga instruktioner av kommunen om vad som gäller, speciellt för de i riskgrupperna där ju prinsessan Désirée ingår som nämnts ovan

LÄS MER: Hovets besked om prinsessan Christinas hälsa

Prinsessan Birgitta och prinsessan Désirée anländer till Stockholms stads lunch i Stadshuset i Stockholm vid firandet av kung Carl Gustafs 70-årsdag.
– Vi behöver värna våra äldre och sjuka som riskerar att drabbas värst, därför är det viktigt att vi hjälps åt och håller oss hemma när vi har symptom så att vi kan hålla nere smittspridningen, har kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund, 60, sagt i ett uttalande riktat till de boende.

LÄS MER: Kronprins Haakons fina kärleksgest till Mette-Marit

Prinsessan Désirée på begravningen av hennes älskade make.

Prinsessan Désirée blev änka för tre år sedan då hennes make Niclas Silfverschiöld gick bort.

Helt själv är dock inte prinsessan på Koberg; sonen Carl Silfverschiöld, 55, finns där och driver slottets verksamhet. Samtidigt är det viktigt att prinsessan inte träffar andra varför vi får utgå från att hon hålls isolerad.

LÄS MER: Victorias plötsliga helomvändning i coronakrisen
LÄS MER: Prinsessan Margaretha helt corona-isolerad i England
LÄS MER: Prins Charles snabba comeback efter sjukdomen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen