Prinsessan Kates förändring i relationen med kung Charles

Utländskt

En stor förändring.
Kung Charles och prinsessan Kate förenas i sin kamp mot cancern.
Nu avslöjas kungligheternas nya relation.

[/caption]

Av: Jennifer Erixon | Bilder: AP/TT | Publicerad: 2024-06-19

Kung Charles, 75, hann bara vara kung i ett- och ett halvt år innan han diagnosticerades med cancer – en hel värld led med den brittiske monarken som väntat ett helt liv på att få bestiga tronen.

[/caption]

Det var i början av februari som vi blev varse att kungen led av cancer.

LÄS MER: Drottning Silvias fest på slottet förstörd av sexskandal

Prinsessan Kates förändring i relationen med kung Charles
Kungafansen såg framemot att prinsessan Kate och kung Charles skulle återförenas i det offentliga i samband med kungens officiella födelsedag – ”Trooping the Colors”. Bild: Alberto Pezzali/AP/TT

Bara en dryg månad senare, i slutet av mars, meddelade prinsessan Kate, 42, att även hon drabbats av cancer.

Vilken typ av cancersjukdomar som kungen och hans svärdotter lider av vet vi inte – Charles behandling uppges vara avslutad medan Kate fortfarande genomlider sin.

De bägge har förenats i sin gemensamma olycka och lärt känna varandra betydligt bättre.

– De är väldigt nära, han ser på Kate som sin dotter, säger en uppgiftslämnare nära kungafamiljen till Daily Mirror, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Avslöjat: Victorias svårigheter i äktenskapet med prins Daniel

Prinsessan Kates förändring i relationen med kung Charles
Prinsessan Kate såg strålande ut i sin comeback. Det gick inte att ta miste på britternas glädje när hon återigen visade sig. Bild: James Manning/AP/TT
Kung Charles tvingades vara helt sjukskriven och drottning Camilla, 76, och prins Willliam, 41, har fått rycka in och utföra hans plikter. Nu har han börjat arbeta igen men tar det fortfarande lugnt – det är en mental och fysisk påfrestning att genomgå en cancerbehandling.

För prins William har det senaste halvåret varit mardrömslikt – han har blivit tvungen att ta ett större ansvar för både familjen och sina kungliga plikter samtidigt som han fått oroa sig över både sin far och sin hustru.

Kung Charles och prinsessan Kate har kunnat stötta varandra.

– Det är ingen tvekan om att det finns mycket de kan dela och att de kan använda varandra för stöd under deras djupt personliga kamp mot cancern, säger en uppgiftslämnare nära kungafamiljen till Daily Mirror.

LÄS MER: Efter påstådda otroheten: Kungen tar inte med prins Carl Philip

Prinsessan Kates förändring i relationen med kung Charles
Prinsessan Kate höll sig nära sin svärfar, kung Charles på balkongen. De bägge har verkligen funnit varandra. Bild: Alberto Pezzali/AP/TT

Nyligen fick vi även ett litet glädjebesked, Kate gjorde comeback i det offentliga. Det var i samband med ”Trooping the Colors” – regentens officiella födelsedag – som prinsessan möte folkets jubel från balkongen på Buckingham Palace.

– Jag ser framemot att delta på kungens födelsedagsparad den här helgen tillsammans med min familj, och hoppas kunna vara med på ett par publika evenemang under sommaren, sa Kate i en video före tillställningen.

Prinsessan Kate fortsatte:

– Jag lär mig att ha tålamod, särskilt med osäkerhet. Att ta varje dag som den kommer, lyssna på min kropp och tillåta mig själv att ta den här välbehövliga tiden att läka.

LÄS MER: Avslöjat: Prins Daniel tillsammans med Sofia på hotell
LÄS MER: Hovkvinnan tvingades sluta på dagen – nu avslöjar hon allt om Victoria
LÄS MER: Madeleine på slottsfest med omskriven skandalman

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Utländskt