Så lever kungafamiljen under coronakrisen

Kungafamiljen

En total förändring.
Kungligheternas liv är sig inte längre likt.
Nu tvingas de göra avkall på sina plikter och har isolerats från omvärlden.

[/caption]

Den svenska kungafamiljen har fått ändra leverne och arbetsform. Den 21 mars stängdes deras arbetsplats Stockholms slott ner för allmänheten. Inte långt därefter flyttade kungen och drottningen ut till sitt ”weekend-slott” på Stenhammar.

[/caption]

Alla i kungafamiljen har precis som resten av det svenska folket fått ställa om sina liv denna vår.

LÄS MER: Silvia i tårar efter chockbeskedet i karantänen

Kungaparet beslutade sig snabbt för att åka till Stenhammars slott där de nu bor under kristiden.

Kung Carl Gustaf, 73, och drottning Silvia, 76, är båda i och med sin ålder i riskzonen. Men de har visat på att det går utmärkt att arbeta digitalt.

Så sent som i fredags höll Silvia en virtuell konferens med flera barnrättsorganisationer. Även kronprinsessparet arbetar hemifrån på Haga slott. De följer utvecklingen och är mycket insatta i bland annat arbetet kring distans- och fjärrundervisning.

Till en början ville Victoria bestämt vara ute och visa sig. Men när hon tog med sig prins Daniel, 46, som är njursjuk, på några av uppdragen fick hon skarp kritik. Nu håller sig paret därför hemma mest hela tiden.

LÄS MER: Det här visste du inte om drottning Elizabeth

Under påsken höll kungligheterna kontakt med varandra via nätet. Här ser vi prins Carl Philip med familjen under ett samtal med familjen.
Prins Carl Philip, 40, och Sofia, 35, har precis firat sin son Alexanders, 4, födelsedag. Sofia har dessutom ställt sig till förfogande inom sjukvården, något som hon har fått mycket beröm för.

Prinsessan arbetar nu på Sophiahemmet där hon hjälper till med enklare omsorgsuppgifter som bland annat innefattar städning.

Snart närmar sig kungens födelsedag, den 30 april. Själva firandet har ställts in men han kommer ändå att firas, som så många andra kungligheter, genom videosamtal. Något traditionellt firande för Victoria på födelsedagen den 14 juli blir det heller inte.

LÄS MER: Harry och Meghans corona-överraskning i Hollywood

Kronprinessparet tillbringar dagarna under coronakrisen på Haga slott där de fortfarande arbetar digitalt.

Nu väntar vi också på att få veta hur Carl Philip ska fira sin 41:a födelsedag den 13 maj och den Florida-baserade prinsessan Madeleine som fyller 38 år den 10 juni.

Troligtvis kommer inga av dem kunna bli firade annat än via länk. Det blir ett mycket annorlunda år för hela kungafamiljen.

LÄS MER: Så firades prins Alexander på 4-årsdagen

Victoria och Daniel håller humöret uppe när de under dagarna sköter sina möten på distans.

Det är även osäkert om Madeleine kommer att kunna resa till Sverige med sin familj.

Prinsessan älskar att tillbringa sommaren på Öland. Det är dock högst osäkert om det blir någon bärplockning vid Solliden för Madeleine i år.

LÄS MER: Prins Charles privata kock avslöjar allt
LÄS MER: Prinsessan Madeleines stora motgång i hemmet
LÄS MER: Victorias nya fokus – över kungliga glamouren

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen