Så skapade hovfrisören de kungliga Nobelfrisyrerna

Modekoll

Han skapar Victoria och Silvias succéfrisyrer under Nobelfesten.
Nu berättar hovfrisören Peter Hägelstam hemligheterna.
– Prinsessan Sofia valde också att bära håret uppsatt. Det gjorde att hon fick en fin hållning, säger han.

[/caption]

Den årliga Nobelfesten är rena rama godispåsen för personer med intresse för flärd, glamour och kungligt mode. Kvällens höjdpunkt är förstås när vår kungafamilj gör entré och vi får reda på vad de har valt att bära för klänningar, smycken och tiaror.

[/caption]

Allt granskas noggrant av såväl rojalister som experter är frisyrerna. Det är komplicerade hantverk som tar åtskilliga timmar att få till. Och det krävs givetvis noggrannhet och enorm precision.

LÄS MER: Så firades kronprinsessan Victoria på namnsdagen

Peter Hägelstam som är drottning Silvias, 75, hovfrisör sedan många år tillbaka stod som vanligt bakom flera frisyrer på den senaste Nobelfesten.

Drottning Silvia var strålande vacker under Nobelfestligheterna 2018.

– Drottning Silvia ser verkligen ut som en drottning i kamning. Den blev mjuk och behaglig. Mjukheten är viktig tycker jag, säger han till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria, 41, har mer eller mindre alltid uppsatt hår, och skulle aldrig låta det var utsläppt på en sådan viktig bankett. Om hennes hår säger Peter följande:

Kronprinsessan Victoria vackra frisyr under Nobelbanketten.
– Victoria bär sin farmors, prinsessan Sibyllas diadem, och det syns väldigt bra eftersom frisyren inte har så mycket volym. Det har en lyskraft. Knuten är dessutom väl anpassat till den stora rosetten som är fäst på klänningens rygg.

LÄS MER: Drottning Silvias djupa oro för älskade brorsonen

Han kommenterar även prinsessan Sofias, 34, frisyr. Hon brukar variera sig, men under den senast Nobelfesten blev det en strikt knut. Och det gillade Peter som också uppskattar att Sofia vågar gå sin egen väg.

Prinsessan Sofia valde en knut när det var dags för styling för Nobelfesten.

– Prinsessan Sofia valde också att bära håret uppsatt. Det gjorde att hon fick en fin hållning. Hon har verkligen sin personliga smak.

Peter Hägelstam är creative director och delägare av hårföretaget Björn Axén, som är kunglig hovleverantör. Han utbildar även vid Björn Axén Academy.

Hovfrisören Peter Hägelstam med sin kollega Johan Hellström.

För två år sedan fick Peter Hägelstam och hans kollega Johan Hellström medalj av kungen för sina förtjänstfulla insatser som frisörer.
– Vi är otroligt stolta och hedrade för utmärkelsen och även det ljus det kastar på hela frisörbranschen. Vi vill hedra och tacka Björn Axén för all den kunskap och det arv han lämnade efter sig och som vi sedan 1993 fått den äran att förvalta, sa de då i en kommentar.

LÄS MER: Kronprins Haakon drabbad av en ny tumör
LÄS MER: Meghan kopierar Madeleine med bebisen
LÄS MER: Prinsessan Sofias okända hemligheter

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Modekoll