Så trotsar norska kungafamiljen faran under julhelgen

Znyheter

De flesta kungahusen styr om julfirandet på grund av covid-19.
Undantaget är kungligheterna i Norge.
Där har kung Harald beslutat att hela kungafamiljen ska fira jul tillsammans.

[/caption]

Avvägningen kan vara svår mellan det emotionella och det förnuftiga. Det norska kungahuset har genomgått ett antal tuffa incidenter under året och behovet att samla och vara nära inom familjen verkar än mera viktigt. Men de riskerar att få betala ett högt pris.

[/caption]

Att låta prinsessan Märtha Louise, 49, fira jul ensam med sina barn var bara otänkbart. Förra årets jul förvandlades till en mardröm.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine om nya livet i USA

Kronprins Haakon och hans Mette-Marit med prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre-Magnus.

När Märtha Louise vaknade upp på juldagen möttes hon av det besked ingen vill få, allra minst som förälder. Beskedet var ofattbart, hennes barns pappa, ex-maken Ari Behn, hade valt att själv avsluta sitt liv.

Hur Märtha Louise och framför allt hennes barn hankat sig igenom detta år är beundransvärt. Styrkan de påvisat men även sårbarheten har berört hela Norge. Kung Harald, 83, tyckte därför att det var självklart att hela kungafamiljen skulle fira tillsammans.

LÄS MER: Kungens attack i tv-programmet – vi har misslyckats

Kung Harald har hälsomässigt haft ett mycket tufft år. Nu vll han fira julen med hela sin familj.
Hans son, kronprins Haakon, 47, har under året haft ett annat oroväckande fokus. Vi talar såklart om hans vackra fru, Mette-Marit, 47, som lider av en ovanlig variant av lungfibros och är i allra största grad i riskgrupp. Kronprinsparet har under hela pandemin hållit en låg profil och gjort allt de kunnat för att skydda sig.

Sedan har vi kung Harald och den alltid så trygga drottning Sonja, 83, som båda är i riskgruppen, 70-plussare. Kungen har dessutom både haft allvarliga krämpor och nyligen genomgått ett hjärtklaffsoperation som tagit på krafterna och det ordentligt.

Huruvida det är bra att umgås med barn och dessutom barnbarn som vistats i skolor och andra miljöer är en fråga som säkert många undrar över.

LÄS MER: Charlènes nya chockerande look väcker frågor

Även prinsessan Märtha Louise och hennes barn ska fira med den norska kungafamiljen.

I Norge är det siffran nio som gäller vid sammankomster under jul. Det skulle innefatta de kungliga men inte Märtha Louises pojkvän, shamanen Durek Verrett, 46. Så frågan är om han kommer att avstå från att knäcka nötter med sin käresta Märtha Louise på julafton. Och vad händer om det muterade viruset från England skulle dyka upp i Norge?

LÄS MER: Chocken: Prinsessan Märtha Louise är bankrutt

Märtha Louise fick under förra julen beskedet att hennes ex-make Ari Behn tagit livet av sig.

Häromdagen passade kung Harald på att skicka en julhälsning under en gudstjänst.

– Nu går vi in mot julhögtiden, som för många blir lite annorlunda i år. Jag hoppas att vi tar hand om varandra lite extra noga, och att vi visar den omtanke och omsorg som vi alla behöver. Jag önskar alla en riktigt god jul, sa Harald.

Hela den norska kungafamiljen planerar att traditionsenligt fira jul på Skaugum i år.

Vi hoppas och önskar den norska kungafamiljen en hälsosam och fin jul.

LÄS MER: Så överraskade kungen alla på Nobeldagen
LÄS MER: Prinsessan Sofia tar över efter Madeleine
LÄS MER: Prins Christian drabbad av covid-19 i skolan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter