Trista bakslaget för prins Daniel och Victoria

Kungafamiljen

Ett trist faktum.
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria har drabbats av ett nesligt bakslag.
Nu måste kungligheterna glömma och försöka se framåt.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-11-08

Det är inte alltid så lätt för kronprinsessan Victoria, 46, och prins Daniel, 50. De bägge kungligheterna har minst sagt haft sin beskärda del av svårigheter.

Parets äktenskapsproblem har varit omskrivna och dessutom har de bägge tvingats oroa sig för prinsessan Estelle, 11. Hennes skola, Campus Manilla, har haft svåra problem med mobbning och oroligheter.

LÄS MER: Stora oron för drottning Silvias hälsa inför födelsedagen

Tyvärr har det varit väldiga problem med prinsessan Estelles skola, Campus Manilla. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Det har gått så långt att Skolinspektionen vid flera tillfällen har inspekterat skolan och påpekat allvarliga brister. För Victoria och Daniel är det naturligtvis förödande att deras dotter har hamnat på en så konstig och illa sedd skola.

I höst har kronprinsessparet dock kunnat glädja sig åt att Daniel uppnått en milstolpe i livet – den 15 september fyllde prinsen 50 år.

Hans födelsedag kom dock att hamna helt i skymundan då den sammanföll med dagen för kung Carl Gustafs, 77, trontillträde. Prins Daniel förstod självfallet att kungens jubileum var viktigare och han fick nöja sig med en stillsam uppvaktning från familjen på Haga slott.

LÄS MER: Victoria om härliga familjelivet med Estelle och Oscar

Kronprinsessparet såg framemot Daniels 50-årsfest. Nu har de drabbats av ett tungt bakslag. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Kungafamiljen har dock inte glömt att prinsen har fyllt 50 år och på lördag den 11 november blir det en stor fest till hans ära. Det blir ett rejält firande med många inbjudna till kungliga slottet där det blir middag och underhållning.

Att fylla 50 år är stort och vi kan räkna med att kronprinsessan Victoria har förberett flera överraskningar för sin älskade make.

Prinsen ser framemot festen som innebär att han får ett slags ”revansch” för det uteblivna firandet på själva födelsedagen. Nu har han dock drabbats av ett tungt bakslag inför den påkostade tillställningen.

Prinsessan Madeleine, 41, och Chris O’Neill, 49, kommer inte medverka. Prinsessparet blir kvar i Florida, de flyger inte hem till Sverige för att hylla Daniel.

LÄS MER: Lasse Berghagens gripande önskan om sin begravning

Vi får verkligen hoppas att prins Daniels fest blir lyckad. Det är han värd. Bild: Adam Ihse/TT

Hovets informationschef Margareta Thorgren, 60, bekräftar för Svensk Damtidning att varken Madeleine eller Chris kommer vara med.

– De bor i USA och anledningen är dels att de var hemma nyligen, dels att det är en lång resväg. De har gratulerat prinsen när de var i Sverige senast. Tyvärr har de inte möjlighet att närvara på den här festen, säger Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Festen är av väldigt privat karaktär. Hovet är hemlighetsfulla med detaljer, det enda man valt att avslöja är datumet och att festen kommer hållas på kungliga slottet.

– Det är en privat fest som äger rum på kungliga slottet. Prinsen har önskat att ha en större men privat fest, säger Margareta Thorgren.

LÄS MER: Tråkiga beskedet om prins Carl Sofia och Sofia sprids i utlandet
LÄS MER: Drottning Silvias superhemliga möte med SVT-kvinnan
LÄS MER: Madeleines uppgörelse om barnen med maken Chris

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen