Victoria och barnen på härlig utflykt i Hagaparken

Kungafamiljen

En sån härlig dag!
Hela kronprinsessfamiljen var plats när det var dags för Prins Daniels lopp.
Victoria och lille Oscar hejade glatt på Estelle när hon satte fart.

[/caption]

Det var en festlig stämning när många barnfamiljer vallfärdade till Hagaparken där prins Daniels lopp ägde rum för sjunde året i rad.

[/caption]

Besökarna välkomnades till Pep-dagen, som den nu heter, av prins Daniel och Carolina Klüft  som var konferencier och ledde scenprogrammet

Prins Daniel och Carolina Klüft hälsade alla välkomna till Hagaparken.

Generation Pep är organisationen som är grundad av kronprinsessparet och som arbetar för barn och ungas hälsa. Nu har man taget initiativ till att skapa konceptet Pep Dag-dagar där rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus.

Kronprinsessan Victoria var på plats med hela familjen och ställde glatt upp på selfies.
– Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

LÄS MER: ”Sex and the City”-chic Victoria på viktigt uppdrag

Alla barn fick möjlighet att uppleva just glädje med Bolibompadraken och motion då Friskis & Svettis värmde upp innan Prins Daniels lopp startade.

Prinsessan Estelle gav andra året i rad järnet i Prins Daniels lopp.

– Genom att få uppleva rörelseglädje tillsammans och inhämta kunskap tror vi att fler familjer kommer välja att leva aktivt och hälsosamt, säger Carolina Klüft, verksamhetschef för Generation Pep.

Både kronprinsessan Victoria på plats med de båda barnen prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3. Och precis som i fjol hejade både mamma och lillebror på Estelle när hon satte fart i loppet.

Prinsessan Estelle passade även på att testköra en rullstol.

Det är barn som är födda mellan 2007–2013 som kan springa Prins Daniels lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj.

På plats i parken fanns även olika organisationer och företag som visade upp det arbete de bedriver för barn och ungas hälsa.

LÄS MER: Kungens närmaste man – helt ny på jobbet

Mamma följde intresserat Estelles äventyr i rullstolen.

Pep-dagen, som tidigare ägde rum på Idrottens dag, anordnades av Generation Pep, AIK Friidrott, Kungliga Hovstaterna och Solna Stad.

LÄS MER: Kungaparets hemliga utlandsresa
LÄS MER: Prinsessan Charlottes första spännande skoldag
LÄS MER: Så lurade drottning Elizabeth de amerikanska turisterna

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen