Kungens närmaste man – helt ny på jobbet

Kändisar

Färsk på jobbet men redan varm i kläderna.
Nu berättar kungens hovmarskalk om rivstarten med kungafamiljen.
Det är en glad Göran Lithell som summerar sin första tid i statschefens tjänst.

[/caption]

Kung Carl Gustaf, 73 gillar att överraska emellanåt. Vår monark tycker om att hålla omgivningen i en viss ovetskap och sedan blixtsnabbt slå till med en förlösande överraskning.

[/caption]

Nyligen utsågs han diplomaten Göran Lithell, 50, till sin nya hovmarskalk och tillsättningen kom minst sagt som en blixt från klarblå himmel.

LÄS MER: ”Sex and the City”-chick Victoria på viktigt uppdrag

Även kronprinsessan Victorias, 42, hovstat har en ny hovmarskalk i Lena Bartholdson, 49, då Karolin A. Johansson, 37, lämnat tjänsten efter sju år.

Göran Lithell berättar nu om alla sina intryck den första tiden.

Göran Lithell under sin tid som diplomat i Washington med Barbro Ehnbom.

Det råder ingen tvekan om att diplomaten, som senast kommer från ett fint uppdrag på svenska ambassaden i Washington DC är glad över sitt nya jobb.
– Först vill jag uttrycka min stora glädje för att få det hedersamma uppdraget att arbeta för statschefen och hans familj. Uppdraget skiljer sig mycket ifrån mitt tidigare arbete som andreman på ambassaden i Washington, men något som står i fokus i båda uppdragen är att lyfta fram det moderna och innovativa Sverige med utgångspunkt i svenska traditioner, säger Göran Lithell till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Kungaparets hemliga utlandsresa

Göran Lithell är ingen okänd fågel för den svenska kungafamiljen.
– Min första kontakt med kungafamiljen var när jag gjorde militärtjänst som militärpolis vid K1 i Stockholm och ingick i den beridna högvakten. Därefter har jag haft förmånen att vid olika tillfällen vara med och ta emot olika delar av kungafamiljen under mina utlandsposteringar för UD i Ryssland, Estland, Danmark och nu senast i USA, säger Göran Lithell.

LÄS MER: Drottning Silvia hyllades med jubel av tyska folket
LÄS MER: Nya supersöta bilden på prins Gabriel
LÄS MER: Prinsessan Madeleine laddar för årets kungafest i New York

[/caption]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter