Victorias fina klänning i Vietnam – därifrån kommer den

Modekoll

Kronprinsessan Victoria, 41, bär nästan uteslutande svensk design, särskilt när hon är ute och reser för kungahusets räkning.
Då gäller det att visa upp vackra plagg gjorda av våra duktiga klädskapare.

[/caption]

Under resan till Vietnam stod bland annat en båttur på Saigonfloden på schemat och då passade Victoria på att lufta ett blommigt kit i form av en blus och en kjol från märket Rodebjer och deras vår- och sommarkollektion.

[/caption]

Blusen går loss på 2995 kronor medan kjolen kostar 4495 kronor. Allt annat än gratis förstås, men budget så det visslar om det om man till exempel jämför med de hutlöst dyra plagg som lillasyster Madeleine brukar bära.

LÄS MER: Bild-Extra: Victorias vackra succé på Polarprisgalan

Hur som helst är det vackra mönstret designat av Gocken Jobs och kallas för Ros & Lilja. Gocken har en syster som heter Lisbet och duon är både framgångsrika och aktuella med utställningen ”Systrarna Jobs – keramik och textil. Mönsterglädje och blomsterkonst” på Thielska galleriet.

En sån härligt färgsprakande klänning. Victoria bar en Rodebjer-kreation under sin Vietnam-resa.

Carin Rodebjer som är upphovskvinnan för Rodebjer är mäkta förtjust i just det blommiga mönstret och i en intervju med Elle har hon berättat hur det gick till när outfiten som Victoria bar skapades.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines underbara drömsommar

– Mitt barndomshem på Gotland var fyllt av blommiga Jobstryck och jag har länge velat använda mig av de ikoniska motiven. Nu föll det äntligen på plats! Det är första gången på 25 år som mönstret Ros och lilja trycks. Till skillnad från Jobs själva, som ofta trycker på bomull och lin, har jag valt en transparent organza och ett sidentyg med ett mjukare fall.

LÄS MER: Chock i Norge: Drottning Sonja svårt sjuk
LÄS MER: Victoria om sin fantastiska resa runt om i Sverige
LÄS MER: Sanningen bakom den danske modellprinsens avhopp

[/caption]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Modekoll