Kungafamiljens vän anklagas för våldtäkter på unga kvinnor

Utländskt

Mohamed Al Fayed var vän med prinsessan Diana.
Nu anklagas den i dag döde miljardären för en mängd våldtäkter på unga kvinnor.
Övergreppen ägde band annat rum i lägenheten som hans son ägde i Paris.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2024-09-22

Mohamed Al Fayed, den tidigare ägaren av varuhuset Harrods i London, anklagas för en rad sexuella övergrepp och våldtäkter.

[/caption]

Det är i en dokumentär gjord av BBC som fem kvinnor hävdar att de blivit våldtagna av Al Fayed, medan över 20 kvinnor totalt rapporterar om sexuella övergrepp.

LÄS MER: Prins Daniels okända liv med 41-åriga kvinnan – nu talar hon ut

Kungafamiljens vän anklagas för våldtäkter på unga kvinnor
Den egyptiske affärsmannen Mohamed Al Fayed poserar utanför hotell Ritz i Paris som han ägde. Bild: Kamil Zihnioglu/AP/TT

Mohamed Al Fayed, som dog  2023 när han var 94 år gammal, har tidigare beskrivits som en vän till den brittiska kungafamiljen.

Hans äldste son Dodi Fayed var tillsammans med prinsessan Diana när de båda dog under en bilolycka i Paris den 31 augusti 1997.

På senare år försämrades Mohamed Al Fayeds relation med kungahuset som han i olika konspirationsteorier hävdade låg bakom parets död.

LÄS MER: Mette-Marit bortplockad efter skandalen – kungahusets hårda beslut

Kungafamiljens vän anklagas för våldtäkter på unga kvinnor
Prinsessan Diana med Al Fayeds son Dodi under en semesterresa i St Tropez. Bild: TT




De nya anklagelserna om sexövergrepp, som ska ha ägt rum under 25 år, är omfattande. Våldtäkterna påstås ha begåtts på en rad olika platser, bland annat i London, Paris, St Tropez och Abu Dhabi.

Ett av offren beskriver Al Fayed som ett ”sexuellt monster” och berättar att det fanns en utbredd rädsla bland Al Fayeds anställda.

En av kvinnorna, Lindsay Mason, som i dag är 55 år. 1989, när hon var 20 år, rekryterades hon till att bli Al Fayeds personliga assistent vid varuhuset Harrods, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Victoria sjuk – isolerar sig med Daniel på Haga: ”En svår tid”

Kungafamiljens vän anklagas för våldtäkter på unga kvinnor
”Ett sexuellt odjur!”. Efter  Mohamed Al Fayeds död anklagas miljardären för en mängd våldtäkter. Här syns han med Victoria Beckham under en premiär på sitt varuhus Harrods i London. Bild: Keri Lummis/AP/TT

För The Sun berättar Lindsay Mason hur Al Fayed försökte våldta henne i sonen Dodis exklusiva lägenhet i Paris. Hon misstänker även att han lät droga henne och ha utsatt henne för koppleri.

– Han försökte våldta mig. Han var väldigt påträngande. Säkerhetspersonalen sa att han ville träffa mig och ta en drink, tillsammans med en annan kvinnlig kollega i loungen. När jag kom dit var hon inte där. Jag satt så långt ifrån honom som det gick och han reste sig för att ta en drink och satte sig bredvid mig. Inom sekunder så skiftade han om och det var ett oavbrutet sexuellt övergrepp och ett våldtäktsförsök och jag lyckades sparka honom ifrån mig, säger Lindsay till tidningen.

Lyxvaruhuset Harrods har uttryckt sitt stöd för de drabbade. Företaget säger nu att de erbjuder hjälp till personal som vill gå vidare med sina anklagelser.

LÄS MER: Kungen i krismöte med Silvia – affärerna på hovet avslöjade

Kungafamiljens vän anklagas för våldtäkter på unga kvinnor
Mohamed Al Fayed blev även anklagad för flera sexövergrepp när han fortfarande var i livet. Bild: Sang Tan/AP/TT

En av de intervjuade kvinnorna uppger att hon var tonåring när övergreppet ägde rum i London.

Maria Mulla, ett målsägarbiträde, förklarar att rädsla tidigare hindrat många från att tala ut.

Hon beskriver kvinnorna som ”fullkomligt livrädda”.

– Mohamed Al Fayed anklagades för sexualbrott även då han var vid liv. Till exempel utreddes han för sexuella övergrepp år 2015, men utan att misstankarna ledde till åtal, skriver The Independent, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Avslöjat: Victorias svårigheter i äktenskapet med prins Daniel
LÄS MER: Chockbeskedet: ”Chris vägrar skilsmässa med Madeleine!”
LÄS MER: Kungens vrede efter intima bilderna på prins Daniel – måste stoppas

[/caption]



Senaste nyheter

Mer om Utländskt