Lättbakade och alldeles, alldeles underbara.
Kronprinsessan Victoria har en svaghet.
Kungligheten älskar sina hembakade hallongrottor.
[/caption]
Kronprinsessan Victoria, 42, är som bekant en ytterst plikttrogen person. Somliga skulle kalla kungligheten lite väl kontrollerad – hon är nästan för perfekt.
[/caption]
Men bakom den vackra och korrekta fasaden döljer sig faktiskt en liten hemlighet. Vår kronprinsessa har en riktig svaghet – hon är som tokig i hallongrottor.
LÄS MER: Drottning Margrethes skarpa markering mot prins Joachim
Victoria är inte känd för att vara så huslig, prinsessan Madeleine, 37, är kanske lite förvånade mer av en ”bull-mamma” än storasyster.
Men det finns ett område där Victoria är en mästare – hon är ytterst snitsig på att baka hallongrottor. Det är hennes signaturkaka och på Haga slott blir det ofta mumsiga små kakor till kaffet när familjen har gäster.
LÄS MER: Vilda protester efter Meghan och Harrys nya besked
Hallongrottor består av mördeg som smälter i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär och den är dessutom lätt att göra.
I många recept påpekas det att man kan baka kakorna på margarin, kronprinsessan är dock kräsen och bakar alltid sina hallongrottor på smör.
LÄS MER: Victorias vågade beslut efter smittan på Estelles skola
Tänk på att det blir ett bättre resultat om hallonsylten är fast till sin karaktär, då får man den där smaskiga segheten som Victoria älskar i sina kakor.
Så enkelt bakar du Victorias smarriga Hallongrottor:
Ingredienser
PORTIONER: 22 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
Fyllning
1 dl fast hallonsylt
LÄS MER:
Tillredning
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.
Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
Förutom sina goda hallongrottor sägs Victoria även uppskatta gifflar med fyllning av mandelmassa och äppelmos, som avnjuts med ett glas kall mjölk.
LÄS MER: Stora oron: Prinsessan Christina tvingas ställa in
LÄS MER: Gott i helgen: Så enkelt bakar du Silvias egen kaka
LÄS MER: Märtha Louise flyr Norge för att stötta shamanen