Ari Behns sista tid i livet kartlagd

Utländskt

En kamp mot demonerna.
Ari Behns sista tid i livet var jobbig.
Till slut orkade inte författaren längre.

[/caption]

Efter skilsmässan från Märtha Louise, 48, blev läget akut. Ari Behn hade genom åren plågats av psykisk ohälsa men riktigt dålig blev han 2016 i samband med att han och prinsessan Märtha Louise bröt upp.

[/caption]

Författaren, som slog igenom redan som 21-åring, blev inlagd på sjukhus.

– Jag trodde att jag skulle dö. Fysiskt kändes det som att jag fick hjärtinfarkt, stroke och andningssvårigheter samtidigt, har han sagt i norska VG, skriver Aftonbladet.

LÄS MER: Kungens hemliga kalas för Silvia på födelsedagen 

Ari Behn var en del av det norska kungahuset under de 14 år han var gift med prinsessan Märtha Louise.

Ari Behn drabbades av panikångest som tog sig rent fysiska uttryck.

Äktenskapet varade i 14 år och för Ari Behn blev fallet tyngre än vad han hade kunnat ana, han kände sig plötsligt vilsen i tillvaron.

– Jag har alltid varit så klar och medveten om vad jag skulle göra, jag har haft en klar inre kompass. Det var också därför jag hamnade i detta inferno. Under 44 år var livet en autostrada – och så plötsligt matchade kompassen inte längre kartan. Det var tungt. Det hände så mycket andligt och mentalt, och jag hade också fysiska utmaningar som skapade ett mycket stort ras och kaos, sa Ari Behn till norska Dagbladet hösten 2018 i samband med releasen av boken ”Inferno” där han skildrar den svåra tiden.

LÄS MER: Victorias hemliga vänskap med Sofia

Ari Behn var Lika färgstark som omdiskuterad person i Norge.
Ari Behn drabbades av en åkomma som påverkade hans balanssinne och de fysiska problemen i kombination med den psykiska blev helt enkelt för mycket. Han började även få problem med alkoholen.

– Det har varit smärta, lidande, förlust, saknad, sorg … Ja, nästan död emellanåt, har Ari Behn berättat i VG, skriver Aftonbladet.

Allt var dock inte nattsvart. Ari Behn blev allt mer aktiv som konstnär och hans tavlor var uppskattade och sålde bra – hans konst drog in miljonbelopp och norrmannen hade exempelvis en utställning med svenske stjärnskådisen Mikael Persbrandt, 56.

LÄS MER: Bathina Philipson om äktenskapet med kungavännen Aje

Ari Behn på kändisfest arrangerad av tidningen Se & Hör 2018.

Dessutom träffade Ari Behn en ny kvinna. Juristen Ebba Rysst Heilmann, 34, blev tillsammans med Märtha Louises ex-make för drygt två år sedan.

– Vi har fått ett otroligt bra förhållande i en tid som varit väldigt speciell. Hon har varit enormt stöttande. Jag känner hennes familj väldigt bra. Jag har känt hennes pappa i många år, så jag visste vem hon var. Så möttes vi i fjol. Det blev väldigt bra, sa han året därpå i ”Skavlan”.

LÄS MER: Ari Behns familj tackar för allt stöd efter svåra tiden

En av de sista bilderna på Ari Behn och prinsessan Märtha Louise tillsammans.

Ari Behn köpte ett hus inte långt från Märtha Louises bostad och paret delade på vårdanden och omsorgen av de tre döttrarna som är i åldrarna 11 till 16 år.

Trots ljuspunkterna i Ari Behns liv blev han sämre och sämre. Till slut orkade han inte. På juldagen kom beskedet att han tagit livet av sig – nu sörjer Norge.

LÄS MER: Prins Charles och Camillas unika julkort
LÄS MER: Därför vill drottning Margrethe inte sluta röka
LÄS MER: Victorias stylist lär ut de hemliga knepen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt