Carl Philips och Sofias tråkiga kärleksfiasko

Kungafamiljen

Prinsparet stöttade kärleksfestivalen.
Men nu kommer baksmällan.
Skattemyndigheten jagar arrangörerna på miljonbelopp.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2019-07-10

Arrangören Let´s Make Love Great Again var samarbetspartner med Prins Carl Philips, 40, och prinsessan Sofias Stiftelse, 34. De arrangerade en gratis kärleksfestival på Gärdet i Stockholm i augusti, förra året.

[/caption]

– Festivalen är en festival för alla – i kärlekens tecken, sa Essi Alho, 28, projektledare på prins Carl Philips och prinsessan Sofias Stiftelse.

LÄS MER: Kungaparets fina stöd till Noppes familj

Bland artisterna som uppträdde fanns bland andra Darin, 32, Loreen, 35, Mikael Wiehe, 73, Maxida Märak, 30, och Kaliffa, 39.

Nu kommer efterbörden och den är inte lika angenäm för prinsparet att bli associerad med. Gratisfestivalen lockade inte bara en rad kända artister utan också tusentals besökare men nu kommer Skatteverket med beska besked till festivalarrangören.

Prinsessan Sofia besökte festivalen som nu har fått stora problem.

Allt om Kungligt kan berätta att myndigheten underkänner gjorda momsavdrag och kräver 1,4 miljoner kronor i skatt och skatteböter. Prinsessan Sofia var själv på plats och deltog i festivalens första seminarium, på Gärdet i Stockholm.

LÄS MER: Sofias festliga 90-talskalas med vännerna

För Sofia och Carl Philip är det självfallet mindre bra att bli sammankopplade med en arrangör som jagas av Skattemyndigheten.
– Det måste ha kommit som en chock för dem. Carl Philip och Sofia är mycket noga med att allt kring dem sköts korrekt. Det här är ju direkt pinsamt, säger en person i deras direkta närhet.

Det är ingen orimlig gissning att prinsparet är betydligt mer försiktiga nästa gång någon vill samarbeta med deras stiftelse.

LÄS MER: Bild-Extra: Kungaparets härliga badsemester på Rivieran
LÄS MER: Så förförde shamanen Märtha Louise i New York
LÄS MER: Victorias ljuvliga sommar med barnen

[/caption]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen