Chock: Silvias nära väninna anklagas för notorisk otrohet

Kungafamiljen

Förfärande uppgifter.
Drottning Silvias väninna anklagas för att ha varit otrogen vid upprepade tillfällen.
Det uppges bara vara en tidsfråga innan det blir en skilsmässa.

[/caption]

Av: Jennifer Erixon | Bilder: AP/TT | Publicerad: 2024-06-12

Drottning Silvia, 80, är en mycket lojal och trofast person – för tyskan är familjen det viktigast av allt och man kan bara ana med vilken fasa hon tar emot nyheterna om väninnans påstådda otrohetsaffärer som ska ha pågått i flera år.

[/caption]

Det är den spanska drottningen Letizia, 51, som anklagas för en omfattande skörlevnad – det är inte länge sedan hon träffade Silvia under ett statsbesök i Stockholm och de gick inte att ta miste på att de bägge väninnorna hade en mycket fin kontakt.

LÄS MER: Avslöjat: Victorias svårigheter i äktenskapet med prins Daniel

Chock: Silvias nära väninna anklagas för notorisk otrohet
Drottning Letizia och drottning Silvia kommer mycket bra överens, här är de vid Hovstallet i Stockholm. Bild: Duygu Getiren/TT

Letizia är journalisten som blev förälskad i dåvarande spanske kronprinsen när hon intervjuade honom – känslorna var besvarade och det dröjde inte länge förrän den blivande kungen och tv-kvinnan blev ett par 2002.

De bägge förlovade sig i november 2003 och i maj året därpå gifte de sig. Paret är välsignade med två barn och äktenskapet har beskrivits som lyckligt – till nu.

Nu omgärdas drottningen av flera otrohetsrykten. I slutet av förra året påstod drottningens tidigare svåger Jamie Del Burgo, 53, att han hade haft en affär med Letizia.

LÄS MER: Sofia och Carl Philips härliga familjelycka: ”Det blir en flicka!”

Chock: Silvias nära väninna anklagas för notorisk otrohet
Kung Felipe och drottning Letizia vid en bankett på Stockholms slott i samband med det spanska statsbesöket. Att det blir en skilsmässa uppges bara vara en tidsfråga. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Letizia påstås därmed inte bara ha svikit sin make, kung Felipe, 56, utan även sin syster, Telma Ortiz, 50, som gifte sig med Jamie Del Burgo 2012, efter att affären ska ha ägt rum.

Paret skilde sig två år efter giftermålet och nästan tio år sedan kom uppgifterna om otrohetsaffären.

Det spanska folket chockades svårt av otrohetsryktena kring drottningen med den eleganta framtoningen.

LÄS MER: Hovkvinnan tvingades sluta på dagen – nu avslöjar hon allt om Victoria

Chock: Silvias nära väninna anklagas för notorisk otrohet
Här ser Silvia betänksam ut. Anade drottningen redan här att det var något lurt med drottning Letizia, eller hade hon blivit anförtrodd något känsligt av sin spanska väninna? Bild: Jessica Gow/TT

Det räcker emellertid inte. Nu kommer flera påstådda affärer upp till ytan och för Silvia måste det vara en chock. Hon kan inte ha anat något.

Enligt den tyska tidningen Bild ska drottning Letizia ha haft åtta andra romanser – förutom sin systers exmake.

Det gör det till nio otrohetsskandaler som drottningen anklagas för.

– Det påstås att drottningen har haft relationerna med flera män inom mediebranschen. Affären med hennes systers man ska även ha avslöjats av den förre detta kungen Juan Carlos som fått reda på att hon inte var trogen, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Madeleines fasa: ”Chris svarar inte och vägrar öppna dörren”

Chock: Silvias nära väninna anklagas för notorisk otrohet
Drottning Letizias otrohetsskandal är ett hårt slag mot Silvia, det väcker svåra minnen hos tyskan och kung Carl Gustaf. Det hela är ytterst känsligt och frågan är hur Silvia kommer ställa sig till det hela. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Äktenskapet mellan drottning Letizia och kung Felipe uppges ha varit en fasad de senaste tio åren. Tidningen El Nacional påstår att paret i själva verket har levt separata ända sedan 2013.

De bägge gör allt de kan för att undvika varandra och enda anledningen till att man håller masken utåt är för barnens skull.

– Kungahusexperten Pilar Eyre har tidigare uppgett att paret troligen kommer att separera 2025, så fort prinsessan Sofia (17) fyller 18 år, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Nytt otrohetsrykte kring kung Frederik – ung kvinna avslöjar

Chock: Silvias nära väninna anklagas för notorisk otrohet
Här är drottning Letizia på besök i Guatemala City. Hon och kung Felipe uppges leva separata liv. Bild: Moises Castillo/AP/TT

Tanken är att en formell separation kommer bli mer diskret så länge paret inte har några barn tillsammans.

För kung Felipe är hustruns påstådda skörlevnad ett hårt slag. Hans egen far, den tidigare kungen Juan Carlos, 86, har ju haft flera uppmärksammade affärer vid sidan om, något som Felipe ska ha upplevt som mycket jobbigt.

För drottning Silvia är det förfärande nyheter och frågan är hur hon ska förhålla sig till det hela.

Hon är uppenbart förtjust i Letizia men Silvia accepterar inte otrohet och bli inte förvånade om det har gått ett samtal från Drottningholms slott till Palacio Real de Madrid.

LÄS MER: Sofia och Carl Philips härliga familjelycka: ”Det blir en flicka!”
LÄS MER: Prins Daniel lämnade Victoria på festen – hovets märkliga förklaring
LÄS MER: Madeleine och Chris bryter upp – slottskälla avslöjar separationen

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen