Christina Schollins beslut med huset efter makens bortgång

Kändisar

Hon har bestämt sig.
Efter Hans Wahlgrens bortgång var Christina Schollin tvungen att fundera över sitt boende.
Nu har hon fattat ett beslut kring hur – aktrisen vet hur hon ska göra med det stora huset på Värmdö söder om Stockholm.

[/caption]

Av: Jennifer Erixon | Bilder: TT | Publicerad: 2024-06-16

Det stora röda huset på Norra Lagnö i Stockholms skärgård har blivit en mycket viktig plats för Christina Schollin, 86, och hela nöjesklanen Wahlgren – där kan man samlas och få lugn och ro men även tanka energi och få nya idéer.

[/caption]

Den generösa villan på Norra Lagnö i Stockholms skärgård har blivit en mötesplats för familjen Wahlgren. Benjamin Ingrosso, 26, har till och med skrivit en låt om Christina Schollins hem – “Stora röda huset”.

LÄS MER: Drottning Silvias fest på slottet förstörd av sexskandal

Christina Schollins beslut med huset efter makens bortgång
I maj gick Christina Schollins älskade make Hans Wahlgren bort. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Efter Hans Wahlgrens bortgång bor nu Christina Schollin själv i det stora huset – något som kan antas tufft ekonomiskt för en ensam pensionär och dessutom är det alltid mycket som behöver fixas i ett hus.

– Under åren har det hänt en hel del på tomten. För två år sedan byggdes bland annat ett glashus, eller ”må-bra-hus” som Christina Schollin kallar det, på en avskild plats i trädgården, skriver Svensk Damtidning.

Christina Schollin är mycket förtjust i det nybyggda glashuset.

– Jag kommer att använda det till att ha en mysig plats där jag kan sitta och njuta av stillheten och ron, läsa en bra bok, lyssna på musik eller poddar, brodera, tänka och meditera, har hon berättat.

LÄS MER: Avslöjat: Victorias svårigheter i äktenskapet med prins Daniel

Christina Schollins beslut med huset efter makens bortgång
Benjamin Ingrosso kramas om av morfar Hans Wahlgren och mormor Christina Schollin på en bild från 2014. Bild: Maja Suslin/TT
För nöjesklanen Wahlgren har våren varit tung. Hans Wahlgren var sjuk i cancer och han visste att hans tid var utmätt. Den 10 maj somnade han in, omgiven av sin familj.

– Det vet ju alla som förlorat en förälder att det är omtumlande och fruktansvärt och jobbigt. Men pappa var ju sjuk under en ganska lång period, så man har hunnit bearbeta det och följa den här resan, och verkligen se till att göra det bästa av den sista tiden, säger Pernilla Wahlgren, 56.

Begravningen av Hans Wahlgren var ytterst privat, efter hans önskemål. Pernilla Wahlgren har dock lagt upp en fin bild där hon tar farväl av sin älskade pappa.

LÄS MER: Avslöjat: Madeleine lämnar maken Chris – hemliga planen för barnen

Christina Schollins beslut med huset efter makens bortgång
Nu har Christina Schollin fattat beslutet om huset. Bild: Henrik Montgomery/TT

Christina Schollin har bestämt sig för att bo kvar i det älskade huset och hon får fint stöd av sin familj.

– Med hjälp av sonen Linus Wahlgren har Christina nu gjort om en del på tomten och kompletterat med en så kallad ”marktrappa”, då marken mot trappan och altanen var lite för brant och hal.

Det känns värmande och fint att Christina kan bo kvar i sitt hem där hon har så många fina minnen med sin älskade Hans.

LÄS MER: Avslöjat: Prins Daniel tillsammans med Sofia på hotell
LÄS MER: Prinsessan Kate orkar inte mer – isolerar sig fullständigt
LÄS MER: Efter påstådda otroheten: Kungen tar inte med prins Carl Philip

[/caption]
Senaste nyheter