Danska kungafamiljens härliga familjehelg

Utländskt

En fin tradition värd att bevara.
Den danska kungafamiljen har haft en härlig påsk.
Och konstnärliga Margrethe har i vanlig ordning målat ägg.

[/caption]

Den danska kungafamiljen är av hävd något mer konservativ än den svenska. Familjehögtiderna är heliga och man ser alltid till att fira påsken tillsammans.

[/caption]

I den svenska kungafamiljen delar man upp sig lite mer. Ofta begav sig kungen och Silvia, 76, till Storlien i den jämtländska fjällvärlden medan prinsessan Madeleine, 37, när hon var yngre brukade åka ner till Marbella för att bättra på solbrännan före sommaren och njuta av lite spanskt jetset- och partyliv.

LÄS MER: Victorias härliga påskhälsning till familjen

Här börjar drottningen med att suga ur ägget så det det blir tomt och redo för målning.

I helgen som gått har drottning Margrethe, 79, firat en stilla påsk på slottet Fredensborg, normalt sett brukar dock familjen vara samlad på slottet Marselisborg.

Men precis som inför alla andra påskar så inleddes högtiden med att Margrethe, som är konstnärligt begåvad, målade vackra ägg.

– Det är en tradition som vi har haft i vår familj ända sedan vår första påsk på Marselisborg. Jag gillar att måla påskägg, säger drottningen på en film på Instagram.

LÄS MER: Meghan redo att avslöja allt i ny tv-intervju

Drottning Margrethe är mycket konstnärligt begåvad. Att måla ägg är ingen match för henne.
Drottningen är mycket grannlaga när hon målar sina påskägg och hon lämnar inget åt slumpen, men så är ju drottningen faktiskt halvprofessionell då hon arbetar både som scenograf och kostymör emellanåt. Nu senast var det ju ”dronningen” som gjort alla kläder och scenografin till föreställningen ”Snödrottningen” på Tivoli i Köpenhamn.

Även om danska kungafamiljen är traditionsbunden tvingades man dock fira lite annorlunda i år på grund av corona-krisen.

Margrethe är för sig själv medan barn och barnbarn håller sig isolerad i varsin våning på Amalienborg inne i Köpenhamn.

LÄS MER: Prins Daniels och Chris passion som förenar

Drottningen har fått fira påsken själv i år. Barnen håller sig undan som en följd av coronaviruset.

Normalt sett firar kungafamiljen alltid påsken på Marselisborgs slott och man missar aldrig påskmässan i Aarhus domkyrka, skriver Svensk Damtidning.

Kronprins Frederik, 51, och kronprinsessan Mary, 48, såg dock till att deras barn fick genomföra den traditionella äggjakten – det rådde inte coronaviruset på.

LÄS MER: Hovets nya besked om Victorias födelsedag
LÄS MER: Prinsessan Sofias fina hyllning till svärfar kungen
LÄS MER: Hovets besked om prinsessan Christinas hälsa

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt