Danske prins Felix nya liv – som affärsman

Znyheter

En ung och lite trevande kunglighet.

Prins Felix av Danmark är inte riktigt på det klara med vad han ska ägna sig åt.

Nu har han fått hjälp med en fin praktikplats på ett stort danskt företag.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT, Instagram | Publicerad: 2021-12-30

Vi får hoppas, tro och anta att prins Joachim, 52, är en förstående och inte frustrerad fader. Hans son prins Felix, 19, har i likhet med sin storebror, prins Nikolai, 22, valt att hoppa av sin militärutbildning.

[/caption]

Med tanke på att prins Joachim är överste i reserven och därtill mycket militärt intresserad så svider det nog trots allt lite grann att bägge hans söner inte pallar trycket det innebär att bära uniform, underordna sig gruppen och vara beredd på umbäranden.

LÄS MER: Meghan Markle kan fälla prins Andrew i domstol

Samtidigt är prins Joachim en modern pappa och när Felix storebror ”modellprinsen” Nikolai hoppade av gav hans far uttryck för att det ”var modigt” av sonen att lämna det militära i förtid med tanke på alla förväntningar som fanns på honom.

Prins Felix hoppade av sin militärutbildning i september, redan en månad efter att han ryckte in, och det danska kungahuset har inte velat kommentera orsaken då det anses ”privat”, skriver Kvällsposten.

Prins Felix är lite trevande i sitt sökande till vad han ska ägna sig åt i vuxenlivet. Nu har emellertid kungligheten fått en fin praktikplats på Danmarks största företag Maersk med 88 000 anställda.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines nya kliv framåt i kungahuset

Grevinnan Alexandra med sina stiliga söner prins Felix och prins Nikolai.

Prins Nikolai är numera utflugen ur hemmet och bor i en våning på det kungliga slottet Amalienborg i Köpenhamn – han bor granne med sin älskade farmor drottning Margrethe, 81.

Prins Felix har tidigare nämnt att han nog vill studera vid Copenhagen Business School (CBS) i likhet med storebror, prins Nikolai.

Om det blir Copenhagen Business School även i framtiden för prins Felix så kommer han ha stor nytta och glädje av att arbeta på Maersk som började som ett rederi men som numera är ett konglomerat med massor av olika verksamheter med allt från containerfrakt till livsmedelsaffärer.

LÄS MER: Prinsessan Sofia om sin stora oro för barnen

Prins Felix siktar nu in sig på affärslivet. Här syns han med hela sin kungliga familj i Frankrike.
Företaget anses vara mycket välskött och är en riktig juvel i det danska näringslivet.

LÄS MER: Drottning Silvia sjuk igen – nu växer oron
LÄS MER: Prinsessan Estelle och Oscars fina julhälsning
LÄS MER: Grevinnan Alexandras sköna mångmiljonaffär

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter