Madeleines nya kliv framåt i kungahuset

Znyheter

Ett hedersamt uppdrag och ett stort ansvar.

Prinsessan Madeleine vederfars nu en stor ära.

Hon blir ny hedersordförande i Childhood Foundation – det är mamma, drottning Silvia, som vill att hennes älskade dotter ska ta över uppdraget.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT, Kungahuset/Sara Friberg | Publicerad: 2021-12-25

Det är inte så väl känt men drottning Silvia, 78, och prinsessan Madeleine, 39, står ovanligt nära varandra. De förenas inte bara av att de är mor och dotter, deras samhörighet emanerar även ur det faktum att de bägge är ovanligt barnkära och engagerade i våra allra minstas väl och ve.

[/caption]

Det är över 20 år sedan som drottning Silvia grundade Childhood Foundation i kampen för att alla barn ska ha rätt till en barndom utan sexuella övergrepp eller våld.

LÄS MER: Drottning Elizabeth tvingas flytta julen

Drottning Silvia skolar nu in prinsessan Madeleine att ta över Childhood.

Nu lämnar Silvia över ansvaret till sin dotter. Och drottning väljer symboliskt nog att meddela nyheten på sin födelsedag – Silvia fyllde 78 år dagen innan julafton.

– Jag kunde inte önska mig en bättre födelsedagspresent än det här, säger drottningen i en video publicerad på Childhoods Foundations hemsida, rapporterar Expressen.

Drottningen kommer klokt nog sitta kvar ett tag medan Madeleine så sakteliga trimmas in i arbetet det ansvar det medför att vara hedersordförande, till en början blir den vackra prinsessan vice hedersordförande.

LÄS MER: Drottning Silvias härliga födelsedag – fyller 78 år

Prinsessan Madeleine har länge stöttat drottning Silvia i arbetet med stiftelsen.
Prinsessan Madeleine medverkar på videon tillsammans med drottningen.

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet som du ger mig, det här är stora skor att fylla, men jag kommer göra mitt bästa, säger prinsessan Madeleine.

För Childhood Foundation är det en ren vinstlott att prinsessan Madeleine nu får ta över, nu kan organisationen vara trygga i det faktum att det trägna arbetet för barnens bästa kommer fortsätta.

LÄS MER: Madeleines och Chris plötsliga jul-comeback i Sverige

Just nu är prinsessan Madeleine och hela hennes familj i Stockholm där de firar jul.

Det är ett stort och viktigt uppdrag som prinsessan Madeleine nu får, samtidigt måste man nog trots allt konstatera att det trots allt var tämligen väntat. Det finns många vittnesbörd kring vilket stort jobb som prinsessan lägger ner på organisationen.

– Prinsessan har sedan en lång tid tillbaka ett stort engagemang i arbetet i och kring Childhood, både i Sverige och i USA, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, 58, till Expressen.

LÄS MER: Prinsessan Estelle och Oscars fina julhälsning
LÄS MER: Stora oron för Mette-Marit – mystiskt försvunnen
LÄS MER: Sofias underbara födelsedag – se nya bilden här

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter