Därför ser vi inte prinsessan Sofia längre

Znyheter

Prinsessan Sofia var mycket aktiv under hösten.
Det var allt från adventshälsning till medverkan i Svenska Hjältar-galan.
Men sen tog det slut – och nu vet vi varför det varit så tyst i år.

[/caption]

Under förra året kavlade både prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 36, upp armarna rejält. Sofia snabbutbildade sig inom sjukvården och blev behjälpligt biträde på Sophiahemmet under den rådande pandemin. Men efter julhelgen har det varit tyst. Nu kommer förklaringen.

[/caption]

Prinsessan Sofia har alltid kämpat för det svaga. Hon driver sitt eget Project Playground och har gjort stora insatser inom sjukvården genom att backa upp kunnig personal med enklare arbetsuppgifter.

Men nu måste hon tänka på sitt eget bästa. Både Carl Philip och Sofia insjuknade i covid-19 i november förra året. Då visste inte det svenska folket att prinsessan var gravid.

LÄS MER: Prinsessan Ingrid Alexandra har fyllt 17 år

Prinsessan Sofia när hon ryckte in i vården under coronakrisen ifjol.

Enligt Folkhälsomyndigheten finns det studier som visar att gravida kvinnor har en något högre risk för att bli allvarligt sjuka, vilket kan innebära en förhöjd risk för att barnet föds för tidigt. Men för Sofia ska allting ha gått bra och hon och prins Carl Philip klarade sig undan hyfsat lindrigt.

LÄS MER: Hon tar över efter prins Harry och Meghan

Prinsessan Sofia arbetar nu mest från hemmet Villa Solbacken i Stockholm.
Sofia är nu i sjunde månaden och även om hon redan haft covid-19 bör hon inte utsätta sig för stress. Dessutom vet man mycket lite om den muterade varianten av covid-19. Folkhälsomyndigheten har särskilda råd om covid-19 för kvinnor som är gravida.

”Det är dessutom viktigt att undvika att bli smittad inför förlossningen eftersom en luftvägsinfektion i slutet av graviditeten kan vara besvärlig och kan innebära risker för den gravida kvinnan. Vi rekommenderar därför att gravida kvinnor är extra försiktiga och noggrant följer våra allmänna råd under hela graviditeten och särskilt inför förlossningen.”

LÄS MER: Norges kungapar firar 30 år på tronen

Prinsessan Sofia håller sig nu undan från offentliga aktiviteter med anledning av hennes graviditet.

Glädjen över tillökningen på Villa Solbacken är naturligtvis stor.

– Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3. En ny liten medlem till vår familj, säger prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

LÄS MER: Prinsessan Birgittas festliga födelsedag
LÄS MER: Prins Daniels och Carl Philips fina återförening
LÄS MER: Här får kungen livsviktiga sprutan mot fruktade viruset

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter