Prins Daniels och Carl Philips fina återförening

Znyheter

Under kommande Idrottsgalan står de svenska prinsarna sida vid sida.
Något som inte alltid har varit självklart.
Prins Daniel tar därmed prinsessan Sofias plats och representerar med prins Carl Philip.

[/caption]

Idrottsgalan startade år 2000 med avsikt att hylla svenska stora idrottsinsatser. Som traditionen bjuder står prins Carl Philip, 41,som återkommande gäst. Men i år har sidekicken bytts ut.

[/caption]

Tidigare var det alltid prins Bertil som gick under namnet idrottsprinsen. När han dog blev det naturligt att prins Carl Philip tog över epitetet. Han var den mest aktiva som bland annat åkte Vasaloppet och mycket intresserad av bilar och motorsport.

LÄS MER: Kungens varma ord gjorde succé under galan

Prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip har representerat tillsammans tidigare.

Men sedan kom Daniel Westling, 47, in i kungafamiljen. En dedikerad sportfantast som dessutom livnärde sig på att få folk i bra form. Med sina tre egna gym startade han en rörelse i de finare salongerna. Det var även så kronprinsessan Victoria, 43, fick kontakt med sin då blivande prins.

Prins Daniel kom in som en frisk fläkt i kungahuset med biceps och företagaranda. Träning och hälsa blev hans ledord och i och med det hamnade prins Carl Philip lite i skymundan. Under den perioden blev relationen ansträngd då Carl Philip hade börjat trivas i sin roll som kungahusets förebild inom sport och träning.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines hemliga plan inför hemkomsten

Prins Daniel och prins Carl Philip står varandra nära och har samma underfundiga humor.
Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, 49, skriver om den känsliga perioden i sin bok ”Carl Philip: Prinsen som inte fick bli kung” från 2014.

”Carl Philip har inför vänner till och med uttryckt en irritation över att Daniel numera har övertagit epitetet Idrottsprinsen. Det har alltid tidigare varit prins Bertil som kallas så, och efter honom Carl Philip. Dock är det fortfarande Carl Philip som får representera familjen på den årliga Idrottsgalan i Stockholm.”

LÄS MER: Hertiginnan Kate hyllade folket på sin födelsedag

Prins Daniel delar ut pris på Idrottsgalan.

I dag är denna rivalitet för länge sedan förbi. På måndag står prinsarna sida vid sida för att lyfta fram det gångna årets idrottsprestationer.

LÄS MER: Drottning Elizabeth och prins Philip vaccinerade
LÄS MER: Prinsessan Madeleines tystnad väcker frågor
LÄS MER: Drottning Sonja i tårar efter fruktansvärda olyckan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter