Prinsessan Birgittas festliga födelsedag

Znyheter

Hipp hipp hurra!
Nu har prinsessan Birgitta fyllt 84 år.
Födelsedagen brukar alltid firas lika festligt – men i år blev det inget jättekalas.

[/caption]

För fyra år sedan var det stor fest på Drottningholms slott när prinsessan Birgitta fyllde 80 år. En av gästerna var hennes älskade vän Barbro Svensson en annan var Mona Tumba, 79, vars man, Sven Tumba, var prinsessans ungdomskärlek.

[/caption]

I år ser det annorlunda ut och det blev ingen fest den 19 januari när Birgitta fyllde år. Och hennes älskade vän, Lill-Babs, finns inte med oss längre.

Men Birgitta har en lång, aktiv bakgrund att se tillbaka på när hon höjer sitt glas på soliga Mallorca som hon älskar så mycket.

LÄS MER: Charlènes desperata rop på hjälp i äktenskapet 

Prinsessan Birgitta föddes den 19 januari 1937. Platsen var liksom sina syskon på Haga slott. Hagasessorna blev tidigt ett begrepp i svensk historia. Samtidigt behövde kungahuset få en son som tronarvinge.

Den 30 april 1946 var lyckan total, vår nuvarande kung Carl Gustaf, 74, föddes och familjen kunde andas ut.

LÄS MER: Norges kungapar firar 30 år på tronen

Prinsessan Birgitta är förtjust i champagne och firar gärna med ett glas eller två på födelsedagen.

Prinsessan Birgitta har alltid gått sin egen väg. Det sägs att hon fortfarande äter pepparkakor till frukost, vilket man inte kan tro när man ser den smala, brunbrända sessan.

Denna aktiva prinsessa utbildade sig till gymnastikdirektör 1958. 1967 gav hon ut LP med tillhörande häfte som hette ”Spänsta med Birgitta”. Men siktet var redan i unga år att se världen.

LÄS MER: Charlènes desperata rop på hjälp i äktenskapet

Alla Hagasessorna på samma bild. Margaretha, Birgitta, Désirée och Christina.
Hon har alltid älskat glitter och glamour gärna i form av cocktailpartyn. Men det hon brinner mest för är hennes älskade golfrundor. Minst en om dagen, vilket i och med pandemins framfart har varit svårt.

Under det gångna året har Birgitta uttryckt sin frustration att behöva vistats ensam hemma. Drottning Silvia, 77, fångade upp signalen och under våren flyttade Birgitta in på Stenhammar slott tillsammans med kungaparet.

LÄS MER: Pandemin inspirerade prins Charles till stort klimatprojekt

Prinsessan Birgitta med sin äldre syster prinsessan Margaretha.

Nu är hon tillbaka på sitt älskade Mallorca. Där hon levt i över ett decennium. Hennes älskade make, Johan George ”Hanzi”, gick bort 2016. Men de hade under en längre tid levt separerade, han i Tyskland och hon på Mallorca.

Prinsessan kommer troligtvis fira sin födelsedag i stillhet med ett glas champagne. Allt om Kungligt höjer glaset med alla lyckönskningar. Vi ser fram emot att få se mera av denna fantastiska prinsessa.

LÄS MER: Prins Daniels och Carl Philips fina återförening
LÄS MER: Prinsessan Madeleines tystnad väcker frågor
LÄS MER: Här får kungen livsviktiga sprutan mot fruktade viruset

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter