Charlènes desperata rop på hjälp i äktenskapet

Znyheter

Det började som en kärlekssaga.
En atlet, i detta fall simmare, mötte sin prins.
Tycke uppstod men det som hände sedan är oroväckande.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2021-01-18

Det har under en lång tid (läs år) spekulerats om hur Charlène, furstinnan av Monaco, 42, egentligen mår. Hon har på senare tid drabbats av dödsfall bland sina nära samtidigt som hennes far svävat mellan liv och död. Men är det hela sanningen eller är det enkla svaret att fursteparet vuxit ifrån varandra.

[/caption]

Att något inte stått rätt till i äktenskapet har de flesta kunnat konstatera. Frågan är bara om det bara handlar om yttre omständigheter? Varför syns Charlène så sällan vid sin mans sida? Och när hon väl är där, varför känns hon så frånvarande?

LÄS MER: Här får kungen livsviktiga sprutan mot det fruktade viruset

Under nationaldagen publicerades bilder av prins Alberts familj på Facebook. Charlène ser mycket tärd och trött ut.

Charlène Wittstock föddes i Rhodesia (nuvarande Zimbabwe). Pappa Mickael, 74, är säljare och mamma Lynette, 64, arbetade som simlärare och har även tävlat i simhopp i OS.

Hela familjen har alltid varit idrottsintresserade och Charlène följde sin mammas fotspår och började simma. Under OS i Sydney 2000 kom hon på femte plats i 4×100 meter medley. Samma år, 2000, mötte hon prins Albert av Monaco, 62, under en simtävling. Tävlingen hölls i Monaco under prinsens ledning. Därefter vann hon tre guld i VM 2002.

LÄS MER: Kung Haralds härliga styrkebesked efter svåra tiden

Charlène uppges i media har gråtit floder under bröllopet när hon gifte sig med prins Albert. Anledningen: hon var olycklig.
Paret var inbjudna gäster på kronprinsessan Victorias, 43, och prins Daniels, 47, bröllop den 19 juni, 2010. Väl hemma i Monaco förlovade de sig den 23 juni 2010. Giftermålet skedde under två dagar, den första juli 2011 borgerligt för att dagen efter vigas i kyrkan.

Efter ceremonin titulerades hon furstinna av Monaco, en titel som ingen haft i Monaco sedan 1982, då furstinnan Grace dog.

LÄS MER: Hertiginnan Kate hyllade folket på sin födelsedag

Det har gått mycket rykten om problem i äktenskapet mellan prins Albert och Charlene.

Det monegaskiska furstehuset fick vänta på tillökning några år men den 10 december 2014 kunde man meddela att prins Albert och Charlène nedkommit med tvillingarna Gabrielle Thérèse Marie, 6, och Jacques Honoré Rainer, 6.

Kampen var tuff men Gabriella kom ut först, två minuter innan sin bror. Jacques är dock tronarvinge. Så långt allt gott.

Men innan barnen kom till florerade rykten om att Charlène inte var tillfreds. Inför bröllopet skrev New York Post ett reportage med rubriken ”Den fångade prinsessan”.

LÄS MER: Drottning Elizabeth och prins Philip vaccinerade

Prins Albert och Charléne har beslutat sig för att skänka en stor del av sitt apanage för att stötta landet i coronakrisen.

Enligt tidningen skulle Charlène flera gånger försökt fly landet. Polisen i Monaco ska då ha beslagtagit hennes pass. Vidare ska samma tidning talat med gäster under deras bröllop som hävdat att den nya furstinnan var långt ifrån lycklig på bröllopsdagen.

– Gästerna sa att det här var den sortens bröllop där bruden om tio år kommer att sitta i tv och säga att hon kände att det var ett stort misstag, men hon var överväldigad och kände att hon inte hade något annat val än att genomlida det, berättade den anonyma gästen för New York Post.

LÄS MER: Systern hotar att avslöja allt om Meghan Markle i ny bok

Många undrar hur länge äktenskapet mellan Prins Albert och hans hustru kommer hålla.

Tårarna skulle inte vara glädjetårar vid altaret utan ”ett rop på hjälp”, enligt reportern Stefanie Cohen på New York Post.

Sedan kommer alla frågor om och om igen varför Charlène inte förekommer sida vid sida med sin man, prins Albert. Varför hon sällan ler och nu senast de drastiska personförändringar genom annorlunda klädval och uppmärksammade korta frisyrer?

Att det sedan har dykt upp flera nya ”oäkta” under deras resa gör inte saken bättre.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines hemliga plan inför hemkomsten
LÄS MER: Drottning Sonja i tårar efter fruktansvärda olyckan
LÄS MER: Charlènes nya chockerande look väcker frågor

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Znyheter