Kung Haralds glädjande styrkebesked efter svåra tiden

Znyheter

Den norske monarken hade ett tufft år 2020.
Bekymren startade redan i slutet av 1999 då han drabbades av en virusinfektion.
Men nu kommer äntligen goda nyheter om kung Harald.

[/caption]

Det senaste året vill vi helst lägga åt sidan. Det bjöd på en lång nedförsbacke där sjukdom och död blev resultatet. Pandemin är skoningslös och skiljer inte på kungliga, rika eller fattiga. Därför känns det än stärkande att äntligen få lite positiva besked från det norska kungahuset.

[/caption]

Under det gånga året har kung Harald, 83, flera gånger åkt in på sjukhus på grund av andningssvårigheter. I början av 2020 kördes han ilfart i en kortege till Rikshospitalet i Oslo.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines hemliga plan inför hemkomsten

Kung Harald har under de senare åren kämpat med sin dåliga hälsa.

Orsaken var andningssvårigheter, något som skulle följa med honom under det tunga året.

Sedan kom räddningen genom ett hjärtklaffsbyte. Det var inte kungens första byte. Den norska livläkaren Björn Bendz, 45, förklarade att hjärtklaffar som sätts in har en livslängd på 10 till 15 år så anledningen var egentligen enkel. Klaffen som sattes in 2005 var slutkörd.

LÄS MER: Prins Daniels och Carl Philips fina återförening

Den första bilden på kung Harald efter att han lämnade sjukhuset där han bytte hjärtklaff.
Men med tanke på Haralds ålder var det en riskfylld operation, dessutom mitt i en pandemi. Hela det norska folket lamslogs. Skulle deras älskade kung överleva detta igen?

Nu ser vi resultatet. Redan i slutet av året var Harald på benen och kunde representera igen. Under november hade han nio arbetsdagar och i december utökades det en dag.

Under julhelgerna var han givetvis hemma med sin kära familj. Men redan några dagar efter nyår var det dags att arbeta igen. Tyvärr under olyckliga omständigheter då Gjerdrum drabbats av ett fruktansvärt jordskred som krävde flera dödsoffer.

LÄS MER: Kungens varma ord gjorde succé under galan

Kung Harald mår bättre och är tacksam för det fina stöd han fått av drottning Sonja.

Tillsammans med drottning Sonja, 83, och kronprins Haakon, 47, var han på plats för att stötta folket i den lilla byn med 7000 invånare varav 1000 fått evakuerats. Kung Harald visade då på ett riktigt styrkebesked. Han såg vital ut och ingav ett mycket inre lugn.

Än en gång har den norske regenten visat på att han är att räkna med. Kungen är tillbaka, kanske starkare än på mycket länge.

LÄS MER: Systern hotar avslöja allt om Meghan i ny bok
LÄS MER: Drottning Sonja i tårar efter hemska olyckan
LÄS MER: Mette-Marit skadad – mystisk tystnad runt olyckan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter