Direktsändning när kungafamiljen hedrar de avlidna

Znyheter

Kungafamiljen vill ena landet och hedra de som förlorat sina liv i pandemin.
På ett föredömligt sätt visar de nu sitt stöd till familjer som saknar sina anhöriga.
Den stämningsfulla ceremonin kommer sändas i tv.

[/caption]

Det är ett mycket fint initiativ att kungahuset går in och finns där för alla som sörjer. Det blir en minnesgudstjänst i Drottningholms slottskapell. Ceremonin, som även tv-sänds, äger rum torsdagen den 11 mars. Årsdagen då Sverige fick sitt första dödsfall på grund av covid-19.

[/caption]

Vi passerar snart 13 000 avlidna av det lömska viruset. Just i den stund som nu råder i samhälle och värld känns det extra viktigt att finnas till hands.

LÄS MER: Prinsessan Sofias märkliga val får alla att undra

Kronprinsessparet kommer medverka i den tv-sända ceremonin.

Därför bjuder kungafamiljen in folket till en enkel gudstjänst med fokus på pandemins framfart. Man vill på så sätt försöka förmedla framtidstro och hopp i denna svåra tid.

Till minne av det första rapporterade dödsfallet i covid-19 uppmärksammar kungahuset årsdagen av pandemins utbredning i vårt land med en gudstjänst från Drottningholms slottskyrka.

Kungaparet och kronprinsessparet närvarar och medverkar tillsammans med överhovpredikant Johan Dalman, 60, hovpastor Michael Bjerkhagen, 54,  och hovorganist Mary Ljungquist Hén, 62.

LÄS MER: Så döljer Silvia skadan efter otäcka olyckan

Kungaparet vill hedra alla de svenskar som avlidit i pandemin.
Kungaparet närvarande även vid Den nationella minneshögtiden i Uppsala domkyrka på alla helgons dag, den 31 oktober, för att hedra alla som gått bort.

– I tider av kris behövs gemensam samling där sorg och saknad men också hoppet kan komma till uttryck. Vi bär alla på erfarenheter av förluster. Det är viktigt att ge varandra utrymme för att sörja och för att bearbeta känslorna kring vår egen och andras död. Låt oss minnas gemensamt och vara måna om det som ger hopp, sa Ärkebiskop Antje Jackelén, 65, då.

Även den gudstjänsten direktsändes i tv.

LÄS MER: Prins Oscars festliga födelsedagskalas på Haga slott

Ceremonin sker i Drottningholms slottskyrka.

Minnesgudstjänsten där kung Carl Gustaf, 74, och drottning Silvia samt kronprinsessan Victoria, 43, och prins Daniel, 47, medverkar sänds torsdagen den 11 mars klockan 18.45 i SVT1.

LÄS MER: Britternas skarpa uppmaning till prins Harry och Meghan
LÄS MER: Prinsessan Sofias stora oro efter gravidbeskedet
LÄS MER: Kungen och Silvias sorg på årsdagen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter