Donald Trumps nya hot: vill kasta ut prins Harry från USA

Utländskt

Han ger sig inte.
Donald Trump är redo att kasta ut prins Harry från USA om han blir president.
Den rödhåriga miljardären retar sig på att den brittiska kungligheten ljugit i sin visumansökan.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: AP/TT | Publicerad: 2024-04-15

Det finns mycket som talar för att Donald Trump, 77, återigen blir president i USA.

[/caption]

Han möter Joe Biden, 81, i valet i november och med tanke på presidentens uppenbara åldersdemens talar mycket för att fastighetsmogulen återigen blir världens mäktigaste man.

LÄS MER: Kvinnans varning till Chris O’Neill efter affären i Florida

Han visar ingen nåd. Om Donald Trump blir president igen vill han slänga ut prins Harry från USA Bild: Wilfredo Lee/AP/TT

Donald Trump vill veta vad prins Harry, 39, egentligen uppgivit i sin visumansökan och han är inte ensam om sitt önskemål.

Nu kräver en amerikansk tankesmedja att kunglighetens visumansökan blir offentlig – kravet kommer med flera nya argument, skriver Daily Mail. 

Om det visar sig att prinsen ljugit i sin ansökan riskerar han att bli deporterad från USA.

Den federala domaren Carl Nichols, 53, har nu fått i uppdrag att undersöka om prinsens migrationshandlingar ska bli offentliga eller inte.

Det är den Washingtonbaserade tankesmedjan The Heritage Foundation som ligger på och vill veta om den skandaliserade prinsen ljugit när han ansökte om att få bo i USA.

LÄS MER: Kärleksdrama med gift kvinna i kungafamiljen – allt kraschade

Prins Harry riskerar att sätta skrattet i halsen. Den brittiske kungligheten kan mycket väl bli deporterad från USA. Bild: Ethan Cairns/AP/TT
Tankesmedjan har tidigare stämt Joe Bidens administration för att de fattat beslutet att hålla dokumenten hemliga för allmänheten.

– Nu har tankesmedjan tagit saken ett steg längre: De har skickat in ett över 100 sidor långt juridiskt dokument där de argumenterar för att Jane Hartley, 73, USA:s ambassadör i Storbritannien, underminerar Biden-administrationens beslut att hålla migrationspapprena hemliga, rapporterar Expressen.

I en intervju med Sky News uttalade hon sig om saken, och tankesmedjan beskriver kommentarerna som ”extraordinära” och därför tycker de att prins Harrys visumansökan ska bli offentlig.

– Biden-administrationen har agerat utan transparens och ansvar gentemot det amerikanska folket angående Heritage Foundations begäran om informationsfrihet i samband med prins Harrys amerikanska visumansökan. De borde släppa Harrys immigrationsregister till det amerikanska folket, skriver tankesmedjan i dokumentet.

LÄS MER: Hemlig läcka på Arlanda – avslöjade Silvias privata resa

Här är de lyckliga men snart kan de bli stora problem för prins Harry och Meghan Markle. Bild: Rebecca Blackwell/AP/TT

Prins Harry skriver själv i sina memoarer att han använt droger som marijuana, kokain och ”magiska svampar”.

I en visumansökan till USA måste en person berätta om denne har tagit droger, svarar man fel är risken stor att man inte får något visum.

Nu vill tankesmedjan The Heritage Foundation få reda på om prins Harry ljugit eller fått något slags specialbehandling av immigrationsmyndigheten, skriver Daily Mail.

Donald Trump har tidigare sagt att han är redo att låta utvisa prins Harry om han det visar sig att han farit med osanning.

LÄS MER: Silvia fick nog av sveket – nytt beslut i relationen med kungen
LÄS MER: Kungens ilska efter Chris O’Neills nya klavertramp
LÄS MER: Avslöjat: Victorias möte med den hemliga älskarinnan på slottet

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Utländskt