Drottning Elizabeths fina hyllning till svärdottern Camilla

Znyheter

En oväntad gest av omsorg, kärlek och respekt.

Nu drar drottning Elizabeth en lans för sin svärdotter Camilla Parker Bowles.

Monarken vill att hon ska bli drottninggemål när prins Charles väl intar tronen.

[/caption]

Drottning Elizabeth, 95, verkar sannerligen ha tagit Camilla Parker Bowles, 74, till sitt hjärta. Monarken har redan börjat förbereda sitt frånfälle och hennes tankar går även till sonen prins Charles, 73, och hans hustrus framtid inom kungahuset.

[/caption]

Det är i ett skriftligt uttalande som drottning Elizabeth formulerar hur hon vill att kungahuset ska organiseras efter hennes död.

LÄS MER: Kronprinsessan Marys oväntade present på 50-årskalaset

Drottning Elizabeth tillkännager nu att Camilla Parker Bowles ska få bli drottning. Bild: TT

Och monarken är tydlig med sin sak:
– Det är min uppriktiga önskan, när den tiden kommer, att Camilla blir känd som drottninggemål då hon fortsätter sitt egna lojala arbete, skriver drottning Elizabeth i ett uttalande enligt Sky News, rapporterar Expressen.

Det är i samband med drottning Elizabeths platinajubileum, som infaller söndagen den 6 februari, som hon i ett meddelande till sina undersåtar berättar om sin vilja för Camilla Parker Bowles, hertiginnan av Cornwall.

Drottning Elizabeth vill att hennes svärdotter ska föräras titeln drottninggemål, den officiella titel som en ingift drottning kan få i likhet med vår egen drottning Silvia, 78.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines dramatiska blixtbesök i Sverige

Det går inte att ta miste på att drottning Elizabeth är mycket förtjust i prins Charles hustru Camilla. Bild: TT
Det går inte att ta miste på att drottning Elizabeth är berörd av det faktum att hon har suttit på tronen i hela 70 år.

– Jag förblir evigt tacksam för, och ödmjuk inför, lojaliteten och tillgivenheten ni har fortsatt att visa mig. Och, när tiden haft sin gång, min son Charles blir kung vet jag att ni kommer att ge honom och hans hustru Camilla samma stöd som ni har gett mig, skriver drottning Elizabeth i sitt meddelande.

De senaste åren har det hänt något kring hertiginnan av Cornwall och hur hon betraktas av britterna. Till en början var hon mycket illa omtyckt då många undersåtar betraktade henne som kvinnan som stal prinsessan Dianas make och förstörde äktenskapet.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria på hurtigt uppdrag ute i naturen

För Camilla Parker Bowles måste det kännas som en riktig ära att nu få fullt förtroende av prins Charles mor. Bild: TT

Med tiden har dock Camilla Parker kommit att bli riktigt omtyckt, inte minst som en följd av hennes trägna arbete för den brittiska kungafamiljen. Hon uppges även ha en härlig humor som kanske dock är lite svår att skönja i officiella sammanhang.

När prins Charles och Camilla Parker Bowles gifte sig 2005 var det många som tyckte att den dag hennes make väl blev kung skulle hon föräras med titeln prinsessgemål – något som hade varit första gången i det brittiska hovets historia.

LÄS MER: Drottning Elizabeths fina jubileum hotas av sexskandal

Allt om Kungligt ber att få gratulera Camilla Parker Bowles. Bild: TT

Nu har dock drottning Elizabeth sett till att hon istället får den mer imposanta benämningen drottninggemål. Det är i sanning välförtjänt.

LÄS MER: Prinsessan Birgittas fantastiska 85-årskalas
LÄS MER: Kronprinsessan Mary och Frederik avslöjar barnplanerna
LÄS MER: Prins Charles stora längtan efter barnbarnen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter