Kronprinsessan Mary och Frederik avslöjar barnplanerna

Znyheter

En grannlaga uppgift.

Nu berättar kronprinsessan Mary och kronprins Frederik om hur de uppfostrar sina barn.

De unga arvtagarna ska trimmas in i rollen som kungligheter.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2022-02-02

Kronprins Frederik, 53, och kronprinsessan Mary, 49, har fyra barn och de är mycket medvetna om vilken framtida roll barnen ska spela i den danska monarkin. Nu avslöjar paret sina knep kring hur de formar barnen.

[/caption]

Kronprins Frederik konstaterar att hans uppfostran inte var helt ultimat i alla avseenden – han fick aldrig riktigt klart för sig vilket ansvar som väntade.

– I min barndom var mina föräldrar för oroliga och gjorde inte tillräckligt för att förklara det för min bror och mig, säger kronprins Frederik, enligt danska tidningen Her og Nu, rapporterar Kvällsposten.

LÄS MER: Drottning Elizabeths fina jubileum hotas av sexskandal

Kronprins Frederik och hans Mary berättar nu om hur de uppfostrar barnen. Bild: TT

Kronprinsparets barn prins Vincent, 11, prinsessan Isabella, 14, prins Christian, 16, och prinsessan Josephine, 11, är ständigt påpassade och föräldrarna försöker förbereda dem på allt som kommer ske med tanke på deras extremt offentliga roller.

Kronprinsessan Mary har reflekterat mycket kring barnen och hur hon och maken kan ge dem en grundtrygghet inför det speciella liv som väntar dem.

– Min utgångspunkt är att barn blir starka genom kärlek och trygghet. Att växa upp i en kunglig familj innebär också att det finns några överväganden som barnen måste vara medvetna om till följd av uppmärksamheten kring sin person. Det är vi väldigt medvetna om – också om vikten av att vara stolt över den man är, vilken familj man är en del av och vad den familjen vill vara för det danska folket, säger kronprinsessan Mary, enligt Her og Nu.

LÄS MER: Kungens överraskning till fotbollskungen Zlatan

I fjol konfirmerades äldste sonen prins Christian. Bild: TT
Kronprinsessan Mary växte upp i Australien utan en tanke på att hon en dag skulle bli en påpassad kunglighet, trots det kan hon använda sig av sina erfarenheter från när hon var liten flicka.

– Det är viktigt att man alltid anstränger sig. I förhållande till skolan, kompisarna, samhället och så vidare måste man ge sitt bästa. Jag har haft det från min egen barndom, säger kronprinsessan Mary.

LÄS MER: Drottning Margrethes dramatiska resa med sönerna

Här ser vi hela den danska kronprinsfamiljen. Bild: Danska kungahuset

Hon och maken strävar efter att ge barnen en självkänsla och en trygghet i sig själva så att de står rustade inför det liv som väntar.

– Jag tycker att det är viktigt att barnen känner sig själva så pass att de kan stå för vem de är och att de har empati att sätta sig in i andras situation, konstaterar kronprinsessan Mary som verkligen har vunnit de danska undersåtarnas hjärtan.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias stora sorg efter nära vännens död

Kronprins Frederiks hustru kronprinsessan Mary är mycket omtyckt av drottning Margrethe. Bild: TT

Den vackra kungligheten bördig från Australien är mycket populär och dessutom ter det sig som att hon är en speciell favorit hos sin svärmor, drottning Margrethe, 81, som har givit Mary flera ansvarstyngda uppdrag.

LÄS MER: Prinsessan Birgittas fantastiska 85-årskalas
LÄS MER: Föräldrarnas förtvivlan över sjuke prins Daniel
LÄS MER: Prins Harry och Meghan visar upp dottern Lilibet

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter