Föräldrarnas förtvivlan över sjuke prins Daniel

Znyheter

Bekymmersamt, men inte hopplöst.
Nu kommer hovet med en ny bulletin avseende prins Daniels hälsa.

Oron för Ockelbo-sonen är påtaglig.

[/caption]

Som bekant plågas vi just nu av smittspridning utan dess like. Det förhatliga omikronviruset slår blint och kan drabba alla och envar – fattig som rik.

[/caption]

För en dryg vecka sedan drabbade prins Daniel, 48. Det är andra gången kungligheten insjuknar i covid-19 och han isolerades omedelbart.

LÄS MER: Prins Alberts oväntade resa till Göteborg

Pris Daniel är på nytt smittad med coronaviruset.

Som njurtransplanterad är prinsen i riskgrupp och det är bekymmersamt att han ånyo smittats. Prins Daniels föräldrar Olle, 77, och Ewa Westling, 77. blev naturligtvis förtvivlade när det fick det tråkiga beskedet.

Vid hovet blev oron också omedelbart stor.

Nu kommer nya hälsobesked kring den populäre kungligheten som bidragit med så mycket för vår livaktiga monarki.

Det senaste sjukdomsdramat vid kungahuset inleddes med att kung Carl Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, blev smittade. Kungaparet isolerades på Drottningholm.

– Kungen och Drottningen, som är fullvaccinerade med tre sprutor, har lindriga symptom och mår efter omständigheterna väl, skrev hovet i ett uttalande, rapporterar nätpublikationen Nöjeslivet.

LÄS MER: Chocken: Drottning Margrethe var redo att skiljas

Prins Daniels föräldrar, här med prinsessan Estelle, är naturligtvis oroade för sin son.
Omikronviruset verkar inte bry sig om det faktum att kungen och drottningen hade fått tre sprutor med vaccin – symtomen ter sig dock drabba fullvaccinerade lindrigare, vilket är en välsignelse och en påminnelse om vikten av att verkligen vaccinera sig.

Det hette att kungaparet inte hade träffat sina barn kring insjuknandet varför vi var många som hoppades att resten av kungafamiljen skulle bli skonade från att ånyo smittas. Icke så.

Det dröjde inte länge förrän kronprinsessan Victoria, 44, insjuknade.

– Kronprinsessan, som är fullvaccinerad, har förkylningssymptom men mår i övrigt bra. En smittspårning har inletts, meddelade hovet i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Estelles tråkiga besked – tvingas till drastisk åtgärd

Prins Daniel genomgick en njurtransplantation 2009 och är extra utsatt.

Nu växte fruktan för att prins Daniel skulle ha smittats av sin vackra hustru. Och mycket riktigt.

– Prinsen, som är fullvaccinerad, har mycket lindriga symptom och mår bra, skrev hovet.

Det är inte bra att prinsen smittats, som nämnts ovan ingår han i riskgrupp och en smitta av vilket slag det än må vara kan vara fullständigt förödande.

Nu ter det sig som att allt så här långt trots allt har gått bra för den normalt sett så sportige prinsen. Hovet har lämnat ett nytt hälsobesked.

– Prins Daniel har haft väldigt lindriga symptom. Så han mår bra, men är fortsatt i karantän, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, 58, till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Lilla flickan klädde sig kungligt – fick brev av drottningen

Prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5, har så här långt varit förskonade från att smittas. De har dock isolerats i karantän i enlighet med Folkhälsomyndighetens regler.

För den unga prinsessan har det säkert känts lite motigt att inte få återse sina skolkamrater på Campus Manilla efter jullovet.

Nu är förhoppningen att hela kungafamiljen ska återfå sin hälsa och att pandemin snart ska vika tillbaka så att hela vårt samhälle återigen kan återgå till det normala.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias stora oro för TV4:s nya projekt
LÄS MER: Prins Harry och Meghan visar upp dottern Lilibet
LÄS MER: Prinsessan Madeleines nya kliv framåt i kungahuset

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter