Estelles tråkiga besked – tvingas till drastisk åtgärd

Kungafamiljen

En trist inledning på året.
Prinsessan Estelle tvingas stanna hemma från skolan.

Det är den förhatliga coronapandemin som ställer till det för den unga kungligheten.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT, Kungahuset | Publicerad: 2022-01-10

När man är in prinsessan Estelles, 9, ålder finns det inget som är roligare och mer härligt än att gå i skolan. Det är där alla kompisarna finns och det är där man tillägnar sig ny kunskap varje dag.

[/caption]

Därför är det inte ovanligt att barnen verkligen längtar tillbaka till skolan i samband med loven. Och jullovet utgör därvidlag inget undantag.

LÄS MER: Prins Oscars överraskande charmkupp i TV4

Prinsessan Estelle tvingas nu stanna hemma från skolan då både hennes föräldrar insjuknat i covid.

För prinsessan Estelle blir dock ingen skola nu i veckan. Mamma Victoria, 44, och pappa Daniel, 48, har ju som bekant insjuknat i covid-19 och därför måste hela familjen isolera sig hemma på Haga slott och gå i karantän.

– Om en person har bekräftad covid-19 ska alla som bor i samma hushåll stanna hemma i sju dagar räknat från den dag den sjuka personen provtog sig, står det på Folkhälsomyndighetens hemsida, rapporterar Svensk Damtidning.

Som tur är har både kronprinsessan och prinsen endast milda förkylningssymtom.

LÄS MER: Lilla flickan klädde sig kungligt – fick brev av drottningen

Prinsessan Estelle får nu ägna sig åt hemundervisning på Haga slott.
Speciellt prins Daniel måste ju vara försiktig som en följd av att han sedan 2010 är njurtransplanterad. Som transplanterad ingår han i riskgruppen och oron vid hovet har varit stor ända sedan coronapandemin bröt ut i mars 2020.

Både prins Oscar, 5, och prinsessan Estelle ska må bra enligt hovets informationschef Margareta Thorgren, 58, skriver Svensk Damtidning.

För prinsessan Estelle är det självfallet sorgligt att hon inte får återförenas med sina klasskamrater på Campus Manilla på Djurgården.

LÄS MER: Prins Harry och Maghan visar upp dottern Lilibet

Prinsessan Estelle älskar vara att i skolan, men nu får hon ge sig till tåls en stund innan hon får träffa sina kamrater igen.

Campus Manilla är en privat skola för barnen till de förmögna och framgångsrika. Skolan tar bara in 48 elever per årskurs men den har varit väldigt omstridd och haft stora problem med både mobbning och undervisning och Skolinspektionen har påtalat flera brister.

Om prins Oscar och hans föräldrar så önskar kommer han beredas plats vid skolan då han har syskonförtur tack vare att hans storasyster går där. 

LÄS MER: Prinsessan Madeleines nya kliv framåt i kungahuset
LÄS MER: Prinsessan Sofia om sin stora oro för barnen
LÄS MER: Meghan Markle kan fälla prins Andrew i domstol

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen