Kronprinsessan Marys oväntade present på 50-årskalaset

Znyheter

En vacker gåva till en vacker kunglighet.

När kronprinsessan Mary fyllde 50 år uppvaktades hon av både undersåtar och den danska regeringen.
Den officiella presenten till kungligheten kanske i förstone inte ter sig som världens roligaste – men med lite perspektiv på det hela så är den inte så dum.

[/caption]

Det blev en speciell födelsedag för kronprinsessan Mary när hon fyllde 50 år. Och självfallet var det coronaviruset som återigen ställer till det.

[/caption]

Från början var det tänkt att kronprinsessan Mary skulle firas med en pampig galamiddag med inbjudna kungligheter från Europas alla hörn – tidigt stod det dock klart att middagen fick ställas in.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines dramatiska blixtbesök i Sverige

Det är svårt att tro, men nu har kronprinsessan Mary fyllt 50 år. Bild: Danska kungahuset/Hasse Nielsen

De hundratals gäster som skulle bjudas in hann inte ens få sina inbjudningskort. Dagen blev dock rätt pampig trots allt, kronprinsessan hyllades av entusiastiska danskar på slottsplatsen i Köpenhamn.

Kronprinsessan Mary och tre av hennes fyra barn var plötsligt på slottsgården och fick ta emot spontana gratulationer. En rörd kunglighet tackade och vinkade, hon var klart berörd av de oplanerade kärleksyttringarna som kom henne till gagn.

På kvällen blev en lugnare middag för kronprinsessan med den närmaste familjen på det kungliga residenset.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria på hurtigt uppdrag ute i naturen

Det blev en härlig födelsedag för kronprinsessan Mary som firades av hela familjen. Bild: Danska kungahuset/Hasse Nielsen
Kronprinsessans födelsedag har inte gått spårlöst förbi, dagarna före själva födelsedagen tog kungligheten det första spadtaget till en ny anläggning på Köpenhamns Zoo.

Anläggningen bär hennes namn och fokus ska lämpligt nog vara på djur från Australien.

Dessutom har kronprinsessan förärats ett nymålat porträtt på henne själv vid Nationalhistoriska museet på Frederiksborgs slott i Hilleröd, skriver Kvällsposten.

Och hon har även fått äran att pryda ett nytt grönländskt frimärke. Från den danska regeringen har hon fått en hel uppsättning kaffekoppar och fat från Floraserien som Royal Copenhagen lanserade 2012.

LÄS MER: Kronprinsessan Mary och Frederik avslöjar barnplanerna

Kronprins Frederik och hans älskade Mary är mycket populära kungligheter i vårt grannland. Bild: Danska kungahuset/Hasse Nielsen

I förstone kanske en servis inte ter sig som världens roligaste gåva men då bör man ha i åtanke att den vackra servisen kommer överleva den danska kronprinsessan och gå i arv till generation efter generation – med det perspektivet blir det faktiskt en riktigt fin present.

LÄS MER: Drottning Elizabeths fina jubileum hotas av sexskandal
LÄS MER: Kronprinsessan Victorias sorg över nära vännens död
LÄS MER: Prinsessan Birgittas fantastiska 85-årskalas

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter