Drottning Elizabeth slår tillbaka mot rasist-anklagelser

Znyheter

Drottning Elizabeth gör ett historiskt uttalande.
Efter prins Harrys och Meghans anklagelser kommenterar nu Buckingham Palace för första gången skandalintervjun med Oprah Winfrey.
Det engelska kungahuset är inte roade av att utmålas som rasister inför hela världen.

[/caption]

Att drottning Elizabeth, 94, kommenterar intervjuer är oerhört sällsynt. Men efter alla anklagelser från hennes sonson prins Harry, 36, och hans hustru Meghan, 39, i den omtalade tv-intervjun var det här enda alternativet.

[/caption]

I ett uttalande från Buckingham Palace säger drottningen att anklagelserna om rasism kommer att tas upp privat inom familjen.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines festliga kalas för Adrienne

Prins Harry och Meghan har anklagat kungafamiljen för rasism.

Man hävdar att det engelska kungahuset är ledsna över att få ta del av prinsparets så dystra historia:

”Hela familjen är sorgsen över att höra den fulla omfattningen av hur utmanande de senaste åren har varit för Harry och Meghan”, skriver man och fortsätter:

”Ämnena som lyftes, framför allt det som handlade om ras, är bekymrande. Även om vissa minnen kan skilja sig åt, tas detta väldigt på stort allvar och kommer att hanteras av familjen privat.”

LÄS MER: Meghans fula öknamn på drottningen avslöjat

Drottning Elizabeth uttalar sig nu efter intervjun som prinsparet gjorde med Oprah Winfrey.
Drottningen gjorde klart att prins Harry, hans Meghan och lille Archie, 1, alltid kommer att vara mycket älskade familjemedlemmar.

Prins Charles, 72, och hans hustru Camilla, 72, hertiginnan av Cornwall, var ute och besökte flera vaccinationscenter som en del av deras officiella uppgifter under dagen. Paret vägrade dock svara på frågor om intervjun och när dessa kom log prins Charles besvärat

Inte heller prins William, 38, och Kate, 39, som nämndes vid flera tillfällen i Oprah Winfreys intervju, har kommenterat uppgifterna om att Harry och Meghan stundtals kände sig helt utmobbade.

LÄS MER: Meghans historiska attack under skandalintervjun

Här är drottning Elizabeths uttalande från Buckingham Palace.

Prins Charles sägs vara ”djupt bekymrad” över att familjen utmålas som rasister.

– Det strider mot allt som prinsen av Wales tror på. Han tror att mångfald är styrkan i vårt samhälle, säger en källa i brittisk media.

Drottningen hade ursprungligen vägrat att underteckna ett förberett uttalande, men allt eftersom pressen på det engelska kungahuset ökade ändrade hon sig och lät till slut Buckingham Palace släppa sitt ovanliga uttalande.

LÄS MER: ”På spåret”-profilen uppkallad till krismöte på hovet
LÄS MER: Så döljer Silvia skadan efter otäcka olyckan
LÄS MER: Prinsessan Sofias stora oro efter gravidbeskedet

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter