Drottning Elizabeths släkting dömd för sexbrott

Znyheter

Drottning Elizabeths nära släkting fördes bort i handbojor.
Lord Simon Bowes-Lyon ska nu avtjäna ett fängelsestraff efter att sexuellt ha förgripit sig på en kvinna efter en fest i drottningmoderns barndomshem.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT, Wikipedia, Arkiv | Publicerad: 2021-02-24

Hur mycket orkar drottning Elizabeth, 94, egentligen? Den engelska monarken har varit med om det mesta under sin livstid, men på senare tid har de olyckliga beskeden stått som spön i backen. Nu är det ett sexbrott som skakar det brittiska kungahuset.

[/caption]

Drottningen har fått parera en mängd skandaler som exploderat inom de kungliga väggarna. Megxit skakade om henne rejält och prins Andrews, 61, samröre med pedofilen Jeffrey Epstein var rejält pinsam och ledde till att sonen degraderas av sin egen mamma.

Nu vårdas dessutom drottningens älskade make, prins Philip, 99, på sjukhus för en infektion och det är få som vet hur han egentligen mår.

LÄS MER: Prins Williams besvikelse över Harrys svek

Lord Simon Bowes-Lyon attackerade en kvinna på slottet och greps därefter av polis.

Samtidigt kommer ytterligare en nyhet som måste vara svår att hantera för den brittiska regenten.

Hennes nära släkting lord Simon Bowes-Lyon, 34, har dömts till tio månaders fängelse. Anledningen är ett sexövergrepp på en 26-årig kvinna. Dessutom ska attacken skett i drottningmoderns barndomshem, Glamis Castle, i de skotska högländerna.

LÄS MER: Prinsessan Estelles härliga födelsedag med familjen

Lord Simon Bowes-Lyon ska nu avtjäna tio månader i fängelse.
Brottet ägde rum i februari 2020 då lorden var värd för en lyx-weekend tillsammans med ett livsstilsmagasin. Deltagarna fick jaga, flyga helikopter och njuta av en gin-provning.

Så långt allt gott. Men dag två efter smokingmiddagen vaknade offret, den 26-åriga kvinnan, av att värden bultade på hennes dörr.

LÄS MER: Prins Charles hemliga möte med sin sjuka far

Det var här på Glamis Castle som den berusade lorden tvingade sig på en av sina gäster.

Simon Bowes-Lyon var betydligt överförfriskad och när hon öppnade tog henne snabbt till sängen där han sexuellt ofredade henne under 20 minuter.

Lorden erkände allt innan domen avkunnades och skandalen var ett faktum.

Drottning Elizabeths släkting har tidigare haft ett gott anseende och var under 2019 ett av de mest eftertraktade namnen på societetsmagasinet Tatlers lista över Storbritanniens hetaste singlar.

LÄS MER: Meghan och Harry lämnar kungahuset för gott

För drottning Elizabeth är släktingens sexbrott en av många tråkiga nyheter på senare tid.

– Straffet måste spegla brottets allvar. Du hindrade ditt offer från att fly gång på gång. Kraften och aggressionen som du använde är djupt bekymmersam, sa domaren vid Dundee Sheriff Court.

Lord Simon var ångerfull i rätten.

– Jag vill framföra min ursäkt, framför allt till kvinnan i fråga, men också till min familj, mina vänner och kollegor för den skada jag har förorsakat dem, sa han.

LÄS MER: Kungaparet blev utskällda när de tackade nej
LÄS MER: Stora förändringen för prinsessan Leonore
LÄS MER: Kronprinsessan Victorias hemliga sportlovsplaner

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter