Prins Williams besvikelse över Harrys svek

Znyheter

Det råder inget tvivel om hur upprörd prins William känner sig efter prins Harrys definitiva uttåg ur det brittiska kungahuset. Han betonar att det är ett riktigt svek mot farmor.

[/caption]

Prins Harry, 36, och Meghan, 39, har nu definitivt klivit ut ur kungahuset med allt vad det innebär. De visste konsekvenserna och ändå trodde paret in i det sista att de skulle få fortsatt beskydd och behålla sina titlar även efter prövotiden. Men drottning Elizabeth, 94, stod fast vid sitt ord.

[/caption]

I hela ett år fick Meghan och Harry behålla sina privilegier och titlar. Det var under en så kallad prövoperiod.

LÄS MER: Prinsessan Estelles härliga födelsedag med familjen

Prins Harrys beslut att lämna kungahuset har rört upp känslor i familjen.

Nu ett år senare meddelar paret att de vill kliva ur kungahuset för gott. Paret har under det gångna året hunnit med att bo i Kanada där Meghan känt sig hemma då hon tillbringat mycket tid där under inspelningen av ”The Suits”.

Men målet har hela tiden varit för den kavata Meghan att landa med sin familj i Kalifornien. Under året har de som sagt fått ha kvar sina privilegier.

Samtidigt har paret kunnat skriva kontrakt med bland annat Spotify och Netflix. Lukrativa samarbeten som ger dem ett rejält tillskott i kassan. Det talas om över 200 miljoner dollar.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias stora oro för skadade Silvia

Prins William är besviken över hur hans bror har agerat.
Men i förra veckan tog det stopp för alla förmåner. I samband med att Harry och Meghan nu helt lämnar det brittiska kungahuset förlorar de nu sina hederstitlar och utnämningar, meddelar Buckingham Palace.

Det rör sig om Harrys hedersutnämningar inom marinkåren, flygvapnet, och den brittiska flottan – titlar som legat prinsen varmt om hjärtat.

Han får inte heller jobba med Drottningens Samväldesfond eller Rugby Football Union – en annan favorit.

LÄS MER: Krisläge för prins Daniels föräldrar Olle och Ewa Westling

Prins Harry och Meghan fick ett år som prövotid, men nu har de bestämt sig att helt lämna det brittiska kungahuset.

Meghan blir i sin tur av med rollen som beskyddare av The Royal National Theatre och The Association of Commonwealth Universities.

Dessa kommer nu i stället att tilldelas andra medlemmar av kungafamiljen.

Sunday Times uppgiftslämnare menar att prins William, 38, sett hertigparets agerande som ”förödmjukande, respektlöst och snorkigt”.

Samtidigt avslöjades det att Meghan och prins Harry spelar in en lång tv-intervju med väninnan  och tv-drottningen Oprah Winfrey, 67. Ämnet kommer att vara hertigparets beslut att lämna kungahuset.

Detta fick drottningen själv läsa genom media och ingen annan medlem av kungahuset var heller underrättad. Ännu ett respektlöst svek.

LÄS MER: Stora förändringen för prinsessan Leonore

Efter Megxit har prins Williams och Kates popularitet ökat i England.

Sedan kom nästa tunga familjebesked. Prins Philip, 99, behövde åka in till sjukhus. Han är nu inne på sitt åttonde dygn. Detta stressar och pressar kungahuset än mera.

Summan av allt gör givetvis att storebror prins William är rosenrasande. Det är en egoistisk handling och en skymf mot det brittiska kungahuset i allmänhet och en kränkande handling mot drottningen i synnerhet.

Den stora frågan är om prinsarna någonsin kan återförenas.

LÄS MER: Meghan och Harry lämnar kungahuset för gott
LÄS MER: Kungaparet blev utskällda när de tackade nej
LÄS MER: Kronprinsessan Victorias hemliga sportlovsplaner

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter