Krisläge för prins Daniels föräldrar Olle och Ewa Westling

Znyheter

De nya mutationerna av covid-19 viruset sprider sig lavinartat I Gävleborgs län.
Och där bor prins Daniels föräldrar.
Nu växer oron i kungafamiljen.

[/caption]

Det talas om strikta restriktioner och ett närmare krisläge. Ett läge som bland annat drabbar prins Daniels, 47, mor och far. Nu väntar skarpt läge som förhoppningsvis kan minska ner smittspridningen. Men tiden är knapp och Daniels oro trappas nu upp.

[/caption]

Prins Daniel är uppvuxen i Ockelbo. I den idylliska omgivningen i Gävleborgs län och mera exakt i ett rött kedjehus på Smältvägen. Hans föräldrar bor kvar på samma adress. Hit har även kronprinsessan Victoria, 43, ofta åkt för hämta andrum och lugn.

LÄS MER: Prins Charles hemliga möte med sin sjuka far

Ewa och Olle Westling är mycket omtyckta av kronprinsessan Victoria.

I Ockelbo har kronprinsessparet fått vara ifred. Men den tidigare trygga miljön har nu fått en törn. Det elakartade viruset har tagit grepp om byn och det mest alarmerande är att antal mutationer ständigt ökar. Nu gäller det att mota Olle i grind, så att säga.

Under dagen träder de nya restriktionerna i kraft. Budskapet kom från Region Gävleborg:

Spridningen av covid-19 ökar igen i Gävleborg. Det finns en stor samhällsspridning av den brittiska mutationen B.1.1.7. Virusvarianten har visat sig sprida snabbare än icke muterade virus. Andelen muterade virusvarianter har ökat under de fyra sista veckorna och låg på ca 42,8 % i vecka 7. Dessutom har behovet av sjukhusvård för covid-19 slutat att minska. Läget är oroväckande och det är av största vikt att undvika en fortsatt ökning av smittspridningen och en ökad belastning på sjukvården.

LÄS MER: Meghan och Harry lämnar kungahuset för gott

Prins Daniel och hans pappa Olle Westling står varandra oerhört nära. Här är de på hockey tillsammans.
Rekommendationerna är tydliga. Använd engångsmunskydd i situationer där nära kontakt, under längre tid i inomhusmiljö, inte går att undvika. Det kan exempelvis handla om arbetsplatser där svårt att hålla avstånd.

Munskydden i kollektivtrafiken bör nu användas hela tiden, inte bara i rusningstid. Detta gäller personer födda 2004 och tidigare. Däremot ska inte munskydd ersätta regeln att undvika nära kontakt och att hålla avstånd.

LÄS MER: Prins Carl Philips viktiga möte med kockarna

Så från och med imorgon blir det munskydd på om Ewa Westling, 76, ska gå och handla mat på Coop eller Ica Ugglebo. Vill Olle Westling, 76, av någon anledning åka buss gäller samma sak oavsett vilken tid på dagen.

Men prins Daniels föräldrar är både kloka och medvetna och har säkert redan börjat prenumerera på någon matkasse. Och vill de ta sig ut kommer de säkerligen använda sin bil.

LÄS MER: Kungaparet blev utskällda när de tackade nej

Ewa och Olle Westling med prinsessan Estelle under prins Oscars dop.

Möjligheten att snart få se sin son och barnbarnen skjuts ytterligare upp. Och självklart stiger oron hos deras son, prins Daniel, och hans familj.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias hemliga sportlovsplaner
LÄS MER:
 Märtha Louises kris efter ex-mannens självmord
L
ÄS MER: Chocken: Chris O’Neill blottar sig på ny app

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter