Prinsessan Estelles härliga födelsedag med familjen

Kungafamiljen

Prinsessan Estelle fyller 9 år.
Dagen firas med sedvanlig tårta och presenter på Haga slott.
Och med en egen blomma.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: Kungahuset/Kate Gabor | Publicerad: 2021-02-23

Det var en mycket speciell dag då den lilla prinsessan Estelle kom till världen. Klockan 04.26 den 23 februari 2012 föddes kung Carl Gustaf, 74, och drottning Silvias, 77, första barnbarn. En liten sessa som nu går i andra klass på Campus Manilla på Djurgården.

[/caption]

Inför Estelles nionde födelsedag togs söta bilder på prinsessan där både hennes lillebror Oscar, 4, och deras cavapoo Rio fick vara med. Fotografen, Kate Gabor, 58, har känt prinsessan i hela sitt liv. Det var just Kate som tog de flesta bilderna på Estelle när hon var liten.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias stora oro för skadade Silvia

Prinsessan Estelle växer så det knakar. Nu blir hon 9 år gammal och får en blomma uppkallad efter sig.

På bilderna ser vi en skolflicka i kilt och ballerinaskor. Det märks att hon är van att posera framför kameran. Och när det är rörliga bilder visar prinsessan mer än gärna några danssteg. Estelle älskar nämligen att dansa.

Vanligtvis brukar mormor och morfar komma och gratta under eftermiddagen med presenter, sång och blommor. Men i år får det bli via en skärm. Men när det gäller just blommor har Estelle fått så mycket mera än en vacker bukett. Hon har fått en egen blomsort uppkallad efter sig.

– Det var verkligen roligt att hovet godkände namnet, säger Anna Unné, 50, på Hörnhems handelsträdgård, till Aftonbladet.

LÄS MER: Prins Charles hemliga möte med sin sjuka far

Prinsessan Estelle är kungaparets första barnbarn och ska i framtiden bli Sveriges drottning.
Pelargonen Estelle är en ljust rosa zonalpelargon där kronbladen är något mörkare i mitten. Det är en riktig prinsessblomma, i dubbelbemärkelse.

– Det är så det går till när en ny pelargon tas fram. Man korsar olika sorter och ser om den fungerar att ta sticklingar på och även om den tål att vara ute en hel sommar, berättar Anna Unné.

LÄS MER: Stora förändringen för prinsessan Leonore

De nya fina bilderna av prinsessan Estelle är tagna på Haga slott av fotografen Kate Gabor.

Blomman sägs redan finnas ute i handeln och under våren kommer många att ta hem den då den väntas bli en succé, dels för att den känns kunglig och för att den är så vacker. Under första året kommer den bara att säljas i Sverige. Vad den kommer att heta i Europa är inte klart.

Prinsessan är inte den första som fått en blomma uppkallad efter sig. Drottning Silvia har en egen ros, så även drottning Elizabeth, 94, i Storbritannien. Kronprinsessan Mary, 49, har fått en vit pelargon och nu har alltså även födelsedagsbarnet Estelle fått den äran.

Allt om Kungligt gratulerar prinsessan Estelle på den stora dagen och firar på redaktionen med kanelbullar och gott nybryggt kaffe.

LÄS MER: Chocken: Chris O’Neill blottar sig på nya appen
LÄS MER: Höggravida Sofia på viktigt uppdrag
LÄS MER: Kungaparet blev utskällda när de tackade nej

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen