Höggravida prinsessan Sofia på viktigt uppdrag

Znyheter

I vanliga fall är det en stor ceremoni i Blå Hallen.
Men nu blev Sophiahemmets examensdag mer digital.
Prinsessan Sofia lyfte fram lyckan att få göra skillnad.

[/caption]

Under fredagens stora dag för Sophiahemmet var gravida prinsessan Sofia, 36, på plats på sjukhuset. De utexaminerade kunde dock inte närvara men de fick ändå ett givande och uppmuntrande kungligt tal.

[/caption]

Det var en stor dag för ett flertal nu godkända sjuksköterskor. Baksidan var att de, som alla andra studenter, inte fick ses och fira denna fantastiska dag.

LÄS MER: Prins Daniel går före många i vaccinkön

Prinsessan Sophia anländer till Sophiahemmet i ett vintrigt Stockholm.

I vanliga fall hade det inneburit att få samlas i Stockholms stadshus, i Blå hallen. De hade då varit klädda i den traditionella svarta klänningen med vit mössa. Den vita mössan står för ljuset, det svarta bandet allvaret och spetsen glädje. Kanske valde de att ändå klä upp sig inför den digitala examen som pandemin krävde.

Prinsessan gjorde allt för att peppa och dela med sig av sin känsla av tacksamhet till de studenterna som valt att arbeta för något som Sverige verkligen behöver nu, frisk- och sjukvård. Prinsessan vet vad hon talar om.

LÄS MER: Danska ex-prinsessan äntligen redo för ny kärlek

Prinsessan Sofia var på ett strålande humör under besöket.
Förra våren valde Sofia att snabbutbilda sig inom omvårdnad, hygien och patientsekretess för att ha möjligheten att bidra. Allt för att med glädje kunna vara en del av en viktig samhällsfunktion, något som prinsessan Sofia själv nu alltså har erfarenhet av.

– Jag har själv fått känna på en liten del av den samhörigheten genom mitt, i april, ettåriga frivilligarbete som biträde på Sophiahemmet, sa hon bland annat i sitt tal.

LÄS MER: Prinsessan Sofias härliga besked under graviditeten

Prinsessan Sofia är höggravid och ska snart föda sitt och prins Carl Philips tredje barn.

Till de nyexaminerade som nu ska ut i arbetslivet inom sjukvården gav hon sina egna råd. Sofia talade om det ljusa livet som kan komma att symbolisera den viktiga insats systrarna gör parallellt med en tragedi och sorg.

Sophiahemmet invigdes 1889 och är ett av Sveriges äldsta privatsjukhus. Prinsessan Sofia är sedan 2016 hedersordförande på Sophiahemmet, en roll hon övertagit efter prinsessan Christina, 77, som då haft samma roll sedan 1972.

LÄS MER: Victorias hemliga projekt med prins Daniel
LÄS MER: Prins Harry återvänder ensam till England
LÄS MER: Därför valde kungaparet att bryta isoleringen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter