Victorias hemliga projekt med prins Daniel

Znyheter

Det har varit ett stort hysch-hysch.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har arbetat med ett hemligt projekt sedan årsskiftet.
Nu får vi äntligen veta deras mål med samtalen som skett diskret.

[/caption]

Under förra året hann kungafamiljen göra en del av de länsbesök som var inplanerade. Sedan fick man avbryta planen på grund av pandemin.

[/caption]

Hovet vill givetvis att de ska fortsätta den resan så fort det är möjligt. Under tiden väljer kronprinsessparet en annan väg.

LÄS MER: Prinsessan Ingrid Alexandra har fyllt 17 år

Victoria och Daniel är vana att vara ute och träffa folk, men i och med pandemin går inte längre det på samma sätt.

Det var meningen att kungafamiljen under 2020-2021 skulle besöka alla våra län i Sverige. Aktionen påbörjades under hösten men fick sedan avslutas efter att endast fyra län fått kunglig uppbackning, Stockholm, Västmanland, Södermanland och Värmland.

Orsaken var givetvis den ännu pågående pandemin.

– Men vår förhoppning är att de återstående länsbesöken ska kunna genomföras när det blir möjligt. Vår utgångspunkt är hela tiden Folkhälsomyndighetens rekommendationer, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren, 56.

LÄS MER: Hon tar över efter Harry och Meghan

Victoria och Daniel har, precis som så många andra, fått tänka om när det gäller vad de gör och inte.
Kronprinsessan Victoria, 43, är dock inte den som sitter och väntar på att få agera och hjälpa till. Tillsammans med sin man, prins Daniel, 47, har de sedan i början av januari genomfört videosamtal för att bilda sig en egen uppfattning om pandemin i Sverige.

I det tysta har de suttit och styrt upp möten för att höra hur läget är runtom i pandemins Sverige – från norr till söder.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines arbetsinsats ratas av tysk press

Kronprinsessparet har haft en aktiv kontakt med många av landets kommuner.

– Kronprinsessparet tycker att det är viktigt att lyssna in och få en lokal bild av vad det är för stora utmaningar som svenska folket har att förhålla sig till i det här tuffa läget. Och därför har de börjat ha samtal med kommuner runtom i Sverige, både stora och små, säger Margareta Thorgren.

Victoria och Daniel fokuserar sig på kommunsamtal och hittills har de avverkat drygt 20 stycken. Ett redan anmärkningsvärt genomförande som skett i största hemlighet.

Men ska de få en bild från norr till söder rör det sig om hela 200 videomöten. Det är hovmarskalken Lena Bartholdson, 50, som fått ihop pusslet. Och responsen har varit överväldigande.

LÄS MER: Prinsessan Birgittas festliga födelsedag

Kronprinsessan Victoria gör nu de flesta av sina officiella tal via videolänk.

Nu i veckan var det bland annat Habo, en kommun utanför Jönköping i Småland med lite drygt 12 000 invånare, som fick ”träffa” kronprinsessparet – som återigen visar hur angelägna de är att ha koll på hur vi, svenska folket, egentligen har det.

De vill omfatta oss alla – och se hela Sverige. Kronprinsessparets budskap är tydligt: ”Vi klarar det – tillsammans”.

Pandemin sätter stopp för det mesta, men kronprinsessan Victoria och prins Daniel hittar nya sätt att nå ut hemifrån matsalsbordet på Haga slott.

LÄS MER: Norges kungapar firar 30 år på tronen
LÄS MER:
 Här får kungen livsviktiga sprutan mot fruktade viruset
LÄS MER: Charlènes desperata rop på hjälp i äktenskapet

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter