Prinsessan Madeleines arbetsinsats ratas av tysk press

Znyheter

En syster är en riktig arbetsmyra – men den andra mer arbetsskygg.
Tyska pressen uppmärksammar och reagerar nu på hur lite prinsessan Madeleine arbetar.
Till skillnad från sin storasyster Victoria.

[/caption]

Det tyska magasinet Bunte har valt att jämföra det vå svenska prinsessornas olika arbetsbördor. Tillsammans med resultatet skriver tidningen att människor i Sverige är chockade. Kanske lite överdrivet men fakta kvarstår.

[/caption]

Under 2020 hade prinsessan Madeleine, 38, endast sex arbetsdagar. Året innan, 1999, skrapade hon ihop hela 17 dagar i tjänst. Det kan jämföras med kronprinsessan Victoria, 43, som det gångna året hade 115 arbetsdagar.

LÄS MER: Pandemin inspirerade prins Charles till stort klimatprojekt

Prinsessan Madeleine har bara arbetet en vecka under det gångna året.

Visserligen har pandemin slagit hårdare i USA. Men det fanns inget som hindrade henne från att, precis som resten av kungafamiljen, ha digitala möten. Madeleine fokuserar visserligen på sina tre barn hemma, men endast en arbetsvecka av totalt 52 känns lite väl magert.

Uträkningen kommer av en kartläggning som ”UFO No More” har gjort och den verkar ha väckt mer reaktioner utomlands än här hemma i Sverige.

LÄS MER: Här får kungen livsviktiga sprutan mot det fruktade viruset

Prinsessan Madeleine medverkade i SVT.s ”Året ,ed kungafamiljen” där hon berättade om hur livet har förändrats under pandemin.
Svensk Damtidnings kungliga reporter Ellen Myrgård, 31, har tidigare förklarat varför siffrorna sticker ut.

– Att Madeleine endast har jobbat i konungens tjänst vid fem tillfällen, på ett helt år, har nog aldrig hänt förut. Hon har varit otroligt isolerad i Florida under pandemin och inte deltagit i de frågor som övriga familjen har ägnat sig mycket åt hemma i Sverige, säger journalisten och fortsätter:

– Många hade ju hoppats på att få se lite mer bilder på prinsessan när kungafamiljen började föreviga sina videosamtal och lägga ut på hovets hemsida.

LÄS MER: Kung Haralds glädjande styrkebesked efter svåra tiden

Kronprinsessan Victoria har hade uppdrag under 115 arbetsdagar det senaste året.

Elin Myrgård fortsätter:

– Sådana samtal har ju Madeleine också, fast från Miami. Men den här trenden har prinsessan inte hängt på och vi har bara sett henne delta i digitala sammanträden vid några få tillfällen. Jag blev faktiskt chockad när jag såg listan över Madeleines arbetsdagar i offentligheten – jag trodde faktiskt att de var lite fler!

LÄS MER: Prins Daniels och Carl Philips fina återförening
LÄS MER: Prinsessan Madeleines hemliga plan inför hemkomsten
LÄS MER: Drottning Sonja i tårar efter hemska olyckan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter