Danska ex-prinsessan äntligen redo för ny kärlek

Znyheter

Hon var den som tog den danska prins Joachim med storm.
Nu med två kraschade äktenskap är grevinnan Alexandra äntligen mottaglig för kärleken igen.

[/caption]

Efter ett antal år som singel hoppas ex-prinsessan Alexandra, 56, att få hitta sin nya kärlek. Då blir det tredje gången gillt. Hon hoppas då att få möta mannen i mitt liv. Och det ska vara en man att dela vardagen med.

[/caption]

Affärskvinnan Alexandra Manley gick på en fest i Hongkong 1994 och där var även den danska prinsen Joachim, 51, med som gäst. Romansen tog snabbt fart och redan året efter titulerades hon prinsessa. Från den dagen Alexandra satte sin fot på dansk mark, i sin röda Chaneldräkt, tog hon det danska folket med storm. Det talades om Nordens prinsessa Diana.

LÄS MER: Prinsessan Sofia visar upp runda gravidmagen

Grevinnan Alexandra på prins Joachims 60-årskalas.

I och med giftermålet fick hon avsäga sitt brittiska medlemskap och sin framgångsrika affärskarriär. Som dansk medborgare och nu prinsessa började ett helt annat liv ett främmande land. Men övervinner kärleken alla hinder?

Prinsparet fick tio år tillsammans och två fina små prinsar, Nikolai nu 21 år och Felix, 19. Enligt grevinnan gled den intensiva passionen över till en fin kamratskap. Under senare delen av deras äktenskap gick dock prins Joachim mest under namnen ”festprisse” och ”racingkung”.

Den stora skrällen var ju att ingen dansk kunglighet hade skilt sig sedan 1846. Risken var då att kungahuset skulle få ett skamfilat rykte. Men man lyckades övervinna detta. Kanske på grund av ex-prinsessans popularitet och kanske på grund av den nutid vi lever i. Det har även visat sig att det danska folket ser deras skilsmässa som positiv.

Både prins Joachim och Alexandra har under alla åren lyckats hålla kvar sin fina vänskap. Alexandra har dessutom både hunnit med att skriva bok och prova på att bli artist.

LÄS MER: Victorias hemliga projekt med prins Daniel

Efter prins Joachim mötte Alexandra kärleken i tv-fotografen Martin Jørgensen som hon gifte sig med 2007.  De skilde sig efter åtta år.
Men framför allt fått möjligheten att gå tillbaka att vara den fantastiska affärskvinna hon egentligen är. Nu arbetar hon sedan ett år tillbaka på den danska teknikjätten Bang & Olufsen med den stora utmaningen att få företaget på fötterna igen.

– Man kan säga att cirkeln har slutits. Jag gör det jag vill göra, har hon sagt i dansk press.

– Jag har aldrig varit så lycklig som i dag, berättade hon i en Berlingskes intervju.

Alexandra vågar numera ta ut svängarna på ett annat sätt än tidigare. Hon har låtit sig avporträtteras i en vågad och genomskinlig klänning och har stått på scen och sjungit poplåtar.

Privat lever hon ännu som singel i Charlottenlund i den praktfulla villa hon köpte för snart fyra år sedan. Äldste sonen prins Nikolai har arbetat som fotomodell för bland annat Dior och varit på omslaget på Vogue.

LÄS MER: Unika födelsedagsbilderna på lill-prinsessan

Grevinnan Alexandra med sonen prins Nikolai.

Alexandra umgås fortfarande med den danska kungafamiljen och har ett fint förhållande till barnens nya familj. När prins Felix förra året fyllde 18 år var hon nedbjuden till kungafamiljens franska vinslott för att fira sonen. Det var även just Alexandra som fanns i prins Joachims sällskap när han drabbades av en blodpropp i hjärnan och kunde hjälpa honom till sjukhus.

Samtidigt känner nu denna ex-prinsessa sig redo att hitta sin, tredje gången gillt, kärlek och det får gärna vara någon som är hennes motpol. Hon menar att de då kan berika varandra på ett bättre sätt.

Allt om Kungligt önskar denna drivande kvinna all lycka i kärlekslivet.

LÄS MER: Prinsessan Birgittas festliga födelsedag
LÄS MER: Statsministern gör tummen upp för kungafamiljen
LÄS MER: Madeleines make Chris O’Neill slaktar sina bolag

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter