Drottning Margrethes mardrömsbesked innan resan

Znyheter

Åh nej, nu tvingas hon ställa in sin spännande resa.

De värsta härjningarna av coronaviruset har lagt sig och då hade drottning Margrethe tänkt passa på att resa.
Den danska kungligheten skulle ge sig iväg på en stärkande skidresa i de norska fjällen – nu blir det inte så – den formidabla monarken har insjuknat i covid-19.

[/caption]

Dammarks drottning Margrethe, 81. har smittats med covid-19, rapporterar danska medier. Enligt hovet ska hon ha lätta symptom. Monarken testade positivt för viruset under tisdagen den 9 februari. Beskedet innebär att drottningen ställer in en planerad semesterresa till Norge, raporterar Omni.se

[/caption]

Vi har alla drabbats av coroanpandemin. Någon som har prövats lite extra av det kinesiska dödsvirusets olycksaliga spridning är drottning Margrehte.

LÄS MER: Carl Philips fest med vackra Wilma – en riktig snackis

Drottning Margrethe får nu ställa in sin resa till Norge: Bild: TT

Den danska monarken tvingades ju ställa in sitt pampiga 80-årsfirande – noterbart är dock att hon gjorde det helt utan knot.

Den danska drottningen är ack så klok och naturligtvis varse om att en inställd fest är en ringa uppoffring i jämförelse med allt lidande och död viruset har ställt till med.

Nu ser det dock bättre ut. Både Sverige och Danmkark har hävt alla restriktioner och den populära kungligheten ville unna sig en liten resa.
Drottning Margrethe hade planer på att träffa vänner i Norge och njuta av den klara fjälluften.

LÄS MER: Så blir Victoria och Daniels framtid – kungahuset berättar

Drottning Margrethe har insjuknat i covid och måste nu hållas isolerad. Bild: TT
Det skulle bli prinsessan Benedikte, 77, – Margrethes lillasyster – som skulle regera i Danmark under tolv dagar i februari.

Tanken var att drottning Margrethe skulle vara i Norge och förlusta sig i skidbacken, nu är resan inställd.

Däremot verkar det som att kronprins Frederik, 53, och hans familj styr kosan mot schweiziska Verbier, skriver Kvällsposten.

Kronprinsparet har ju till och med varit bosatta i Verbier under en period och barnen gick i skola där.

LÄS MER: Kronprinsessan Marys oväntade present på 50-årskalaset

Det var meningen att Margrethes syster prinsessan Benedikte skulle regera i Danmark under de 12 dagar som drottningen var bortrest. Nu blir det inte så. Bild: Danska kungahuset

Drottning Margrethe hade hoppats kunna hälsa på sina vänner kung Harald, 84, och drottning Sonja, 84, under sin vistelse i Norge. Det norska kungaparet har tidigare tagit med drottning Margrethe på härliga fjällturer.

– Allt som man har upplevt tillsammans, det skapar en samhörighet och trygghet. Man tvingas acceptera varandra i många olika situationer, och det tror jag är sunt för en vänskapsrelation, har drottning Sonja sagt tidigare om sin vänskap med drottning Margrethe.

Frågan är dock om det danska statsöverhuvudet hade kunnat träffa det norska kungaparet. Kung Haralds hälsa är ju som bekant vacklande och just nu är han sjukskriven med förkylningssymptom.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines dramatiska blixtvisit i Sverige

Nu hoppas hela Danmark på att drottning Margrethe härdar ut och snart blir frisk igen. Bild: TT

Kung Harald har dock, till skillnad från drottning Margrethe, klarat sig från att bli smittad med corona – ta i trä.

– Hans majestät, konungen har under helgen genomfört flera coronatester som alla har visat negativt resultat. Kungen är fortsatt förkyld men på bättringsvägen, säger Sven Gjeruldsen vid det norska hovets kommunikationsavdelning till Dagbladet.

LÄS MER: Kvinnan nära kronprinsessan Victoria hyllas av kungen 
LÄS MER: Prins Daniels nya uppdrag – det ska han göra nu
LÄS MER: Prinsessan Birgittas fantastiska 85-årskalas

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter