Så blir Victoria och Daniels framtid – kungahuset berättar

Znyheter

Vilken härlig vår det blir!

Nu står det klart att kronprinsessan Victoria och prins Daniel får fint främmande i början av maj.

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit av Norge kommer till Sverige.

[/caption]

Det norska kronprinsparet är personliga vänner till Victoria, 44, och Daniel, 48, och det blir spännande för kronprinsessparet att få ta emot sina gäster. Besöket markerar de nära och goda relationerna mellan Norge och Sverige, samt mellan de norska och svenska kungahusen, skriver hovet på sin hemsida.

[/caption]

Det officiella besökt blir omfattande med två dagar i Stockholm och dessutom kommer den norska delegationen att besöka Göteborg.

LÄS MER: Drottning Elizabeths fina hyllning till svärdottern Camilla

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har en spännande vår framför sig. Bild: TT

Det norska kronprinsparet åtföljs av utrikesminister Anniken Huitfeldt, 52, näringsminister Jan Christian Vestre, 35, samt en större näringslivsdelegation. 

Ett syfte med det officiella besöket, som är mellan den 2:a till 4:e maj, är att stärka det nära affärssamarbetet mellan våra två länder, med fokus på att framtiden måste vara hållbar och kunskapsbaserad – ämnen som ligger prins Daniel extra varmt om hjärta.

Och även kronprins Haakon, 48, kommer få sitt lystmäte då andra ämnen som tas upp under besöket är artificiell intelligens, smarta samhällen, bioekonomi, hälsa och välfärdsteknik samt ren energi och grön omställning.

LÄS MER: Kronprinsessan Marys oväntade present på 50-årskalaset

I maj kommer kronprinsessparets nära vänner kronprins Haakon och Mete-Marit på besök. Bild: Foto: Johan Hellström/Kungl.Hovstaterna
Och för kronprinsessan blir det extra intressant när havs- och miljöfrågor lyfts fram i samband med besök i forskningsmiljöer i både Stockholm och Göteborg.

Programmet verkar nästintill specialdesignat för alla kungligheterna då kronprinsessan Mette-Marit, 48, kan se framemot programpunkterna kring främjande av kultur och kreativa näringar.

Bland annat genomförs ett besök till Kulturhuset i Stockholm där ett branschmöte om svensk och norsk barn- och ungdomslitteratur äger rum, samt vid SPACE med fokus på digital kultur inom dataspel, musik och e-sport.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines dramatiska blixtbesök i Sverige

Det blir härligt för Victoria att få återse sin väninna Mette-Marit. Bild: TT

Och både kronprinsparet och kronprinsessparet är engagerade i frågor rörande ungdomar samt frågor kring utanförskap. Som en del av programmet genomförs ett besök till Fryshuset i Stockholm.

Det blir härliga dagar i maj och för extra roligt är att kronprinsessan Mette-Marit har möjlighet att komma trots att hon dras med sådan jobbiga hälsoproblem.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria på hurtigt uppdrag ute i naturen
LÄS MER: Kungens överraskning till fotbollskungen Zlatan
LÄS MER: Prinsessan Birgittas fantastiska 85-årskalas

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter