Drottning Silvias hemliga semestermys med Madeleine

Kungafamiljen

Vilken härlig tid tillsammans.
Nu avslöjas drottning Silvias mysiga semester med prinsessan Madeleine.
Mor och dotter fick äntligen rå om varandra.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: Bild: Pontus Höök/TT | Publicerad: 2023-11-06

Det är allom bekant att drottning Silvia, 79, och prinsessan Madeleine, 41, har en nära och speciell relation. Den vackra prinsessan är drottningens speciella favorit.

Silvia och Madeleine förenas bland annat av sitt brinnande engagemang för de minsta i vårt samhälle. Både drottningen och prinsessan arbetar väldigt flitigt med Childhood Foundation.

Nyligen träffades Silvia och Madeleine i New York där det var en stor galamiddag för just Childhood Foundation. Man lyckades samla in 10 miljoner kronor och det hela var mycket lyckat.

LÄS MER: Kung Charles och Camillas spännande statsbesök i Afrika

Drottning Silvia och Amina J. Mohammed, FN:s vice generalsekreterare anländer till
ett möte med FN:s särskilda sändebud om frågor som rör våld mot barn (SRSG VAC) och Childhood USA på Förenta nationernas högkvarter i New York. Bild: Pontus Höök/TT

Det var en lyster kring kungligheterna på röda mattan och extra roligt var att Chris O’Neill, 49, hade möjlighet att följa med sin hustru till New York. Den framgångsrike finansmannen är allt som oftast tyngd av arbete men nu hade han lyckats få lite ledigt till sin hustrus stora glädje.

Det strålade om prinsessan Madeleine, hon tycks bara bli vackrare genom åren – precis som sin mor.

Det var en härlig stämning på middagen som hölls i en flott lokal på Park Avenue på Manhattan och i vimlet syntes bland andra Silvias nära vän, journalisten och författaren Roger ”Royal-Roger” Lundgren, 48.

Under dagen besökte både prinsessan och drottningen FN där man hade ett viktigt möte om barns rättigheter i världen. Det gick inte att ta miste på Silvias och Madeleines engagemang.

Det har varit ett hektiskt år för drottning Silvia. Hon har trofast följt sin make, kung Carl Gustaf, 77, under firandet av hans 50 år på tronen.

Firande har inneburit att schemat varit minst sagt fullspäckat och det har funnits en viss oro för att kungen och drottningen arbetar allt för mycket.

LÄS MER: Drottning Silvias mystiska kedja – ryktet om överfallslarmet

Drottning Silvia, svenska konstnären Alexander Klingspor och Stephanie Klingspor står bredvid Klingspors skulptur ”New York City Legend” som avtäcktes på Union Square i New York.
Det är lätt att glömma men drottningen är trots allt till åren kommen och det gäller att hon inte sliter ut sig. Därför var det extra glädjande att Silvia kunde hitta en lucka i sitt fullspäckade schema och ta en liten minisemester efter äventyret i New York.

Svensk Damtidning avslöjar att drottning Silvia flög med prinsessan Madeleine hem till Florida från New York.

Nu fick mor och dotter chansen att umgås lite på tu man hand i prinsessans vackra hem i Pinecrest utanför Miami.

För Silvia var det härligt att få möjlighet att umgås med sina älskade barnbarn. Det blev ju tyvärr ingen flytt till Sverige för prinsessan Madeleine och Chris i augusti i år och för Silvia var det ett hårt slag.

I Florida kunde prinsessan och hennes mor njuta av det ljumma vädret och det blev både middagar och lite härlig shopping. Precis vad Silvia behövde!

LÄS MER: Madeleines uppgörelse om barnen med maken Chris
LÄS MER: Kungaparets fina hälsning till Lasse Berghagens änka
LÄS MER: Stora oron för drottning Silvias hälsa inför födelsedagen

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen