Drottningen väljer bort Harry och Meghan igen

Znyheter

Drottning Elizabeths jultal var enastående.
Hon visar vilken plikttrogen drottning hon är, 94 år gammal.
Och att man inte kan köra med henne.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2020-12-29

Storbritannien har haft tuffa prövningar detta år. Samtidigt som de arbetat allt närmare en Brexit slog pandemin hårt mot det brittiska folket. Deras regent fick vara mera återhållsam än någonsin då hon befinner sig i riskzonen. Som lök på laxen valde hennes favoritbarnbarn att kliva ur kungahuset.

[/caption]

Under drottningens klassiska jultal lyfte hon fram prins William, 38, och hans fru Kate, 38. Medan hon talade till nationen visades videomaterial från årets kungahändelser. Fokus låg på de uppdrag som man hade genomfört.

LÄS MER: Kronprinsessan Mary väljer att lyfta fram ensamheten

I drottning Elizabeths jultal lyftes prins William och Kate upp. Men inte ett ord om prins Harry eller Meghan.

Vi såg bland annat prins William och Kate samt prins Charles, 72, och hans Camilla, 73, när de besökte sjukhus och ambulanspersonal samt tog del av sjukvårdspersonalens arbete via digitala möten.

Men absolut inget från prins Harry, 36, och Meghan, 39, vilket egentligen inte är så konstigt då de nu saknar kungliga uppgifter. För att markera ytterligare fanns det endast ett foto på bordet bredvid drottningen – och det på hennes älskade make, prins Philip, 99.

LÄS MER: Prins Williams och Kates annorlunda jul

Prins Harry och Meghan Markle är mycket impopulära i England efter deras beslut att lämna England och kungahuset.
Detta är andra året i rad som hon väljer att utelämna prins Harry. Förra året hade Elizabeth sett till att ha synliga fotografier på barn och barnbarn. Men Harry och Meghan fanns inte med. Hon vill med det betona vikten att göra sin plikt. Det stod klart i årets tal.

– I november uppmärksammade vi en annan hjälte, även om vi inte ens vet hans namn. Alla som går in i Westminster Abbey måste gå runt hans sista viloplats och hylla denna anonyma soldat från första världskriget. Den anonyma soldaten var inte exceptionell, och det är det som är poängen. Han representerar miljontals som honom, som genom historien har satt andras liv framför sina egna, och fortsätter göra så idag, sa Elizabeth i talet.

LÄS MER: Drottning Elizabeths varma jultal sågs över hela världen

Drottning Elizabeth blev inte road när hon fick reda på prins Harrys och Meghans planer. .

Det har snart gått ett år sedan Megxit valde att gå sin egen väg. De ville inte vara del av det brittiska hovet. Givetvis sårade det drottning. Men vad som ansågs än mer respektlöst var att drottningen blev den sista som fick veta något och det via den brittiska pressen.

LÄS MER: Så fint firar den svenska kungafamiljen julen
LÄS MER:
 Prinsessan Madeleine om nya livet i USA
LÄS MER: Kronprinsfamiljen ger hopp med fin julstämning

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter