Drottningens skarpa markering mot prins Joachim

Znyheter

Prins Joachim har haft ett tufft år.
I somras drabbades han av en stroke.
Nu kommer nästa nederlag.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2021-05-08

Nästa helg ska prins Christian, 15, äntligen konfirmeras. Det skulle ha skett för ett år sedan men då kom pandemin i vägen. Men nu är det äntligen dags. Både det svenska och norska kungahuset har fått lov att tacka nej. Än en gång är det covid-19 som ställer till det.

[/caption]

Nu avslöjas det att även prins Joachim, 51, saknas på inbjudningslistan, en skarp markering från drottning Margrethes, 81, sida.

LÄS MER: Kungen indragen i infekterat storbråk

Prins Christian ska konfirmeras, men hans farbror prins Joachim kommer inte.

Flera kungahus har bantat ner sina barns positioner ordentligt. Vår svenska kung Carl Gustaf, 75, tog beslutet att majoriteten av barnbarnen inte längre ska tillhöra kungahuset.

Prins Harry, 36, valde självmant att kliva av. Prinsessan Märtha Louise, 49, valde tidigt att gå sin egen väg. Även prinsessan Madeleine, 38, valde kärleken och utanförskapet när hon emigrerade till USA med maken Chris O’Neill, 46.

LÄS MER: Meghan Markle anklagas för allvarligt fusk

Prins Joachim och hans Marie bor nu i Paris och utför inte längre uppdrag för kungahuset i Danmark.
Prins Christians konfirmation är naturligtvis en stor händelse för den danska kungafamiljen, men på grund av pandemin har man fått banta ner de inbjudna till 25 personer, allt enligt danska regler. Men här ingår något överraskande alltså inte prins Joachim med sin familj.

En av orsakerna sägs vara att prinsen inte längre anses tillhöra kungahuset på samma sätt som tidigare då han inte längre utför några officiella uppdrag i landet.

Prins Joachim är istället bosatt med familjen i Paris där han arbetar på den danska ambassaden. Det finns en logisk förklaring men ändå måste det vara en sorg för kungafamiljen att inte Joachim kan få uppleva sin brorsons konfirmation.

LÄS MER: Drottning Elizabeths stora sorg på födelsedagen

Drottning Margrethes skarpa markering mot prins Joachim innebar att han inte får se sin brorson konfirmeras.

Ceremonin äger rum i slottskyrkan på Fredensborgs slott. Samma kyrka som kronprins Frederik, 52, genomgick samma procedur för 40 år sedan.

LÄS MER: Efter sjukhus-ryktet: Meghan bryter tystnaden
LÄS MER: Nya bilderna på Mette-Marit: så mår hon idag 
LÄS MER: Kronprinsessan Victorias efterlängtade comeback

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter