Efter konflikten: Kung Charles stora saknad efter barnbarnen

Kungafamiljen

En farfars längtan.

Kung Charles vill träffa sina barnbarn.

Nu hoppas monarken på att prins Harry ska mjukna inför regentens födelsedag.

[/caption]

Som bekant är det synnerligen spänt mellan kung Charles, 74, och prins Harry, 38. Den rödlätte prinsen befinner sig i något slags lyxexil i Kalifornien där han och hustrun Meghan Markle, 42, har bosatt sig i något slags fåfäng förhoppning om att leva filmstjärneliv.

[/caption]

LÄS MER: Första bilderna på solbrända drottning Silvia efter semestern

Prins Charles relation med sonen prins Harry är inte den bästa. Bild: TT

Relationen till den övriga kungafamiljen är usel – men nu hoppas ändå kung Charles på att få träffa sina barnbarn Archie, 4, och Lilibet, 1, i samband med sin födelsedag den 14:e november.

– Charles vill att Harrys och Meghans barn är på plats när han fyller år, säger kungaförfattaren och experten Angela Levin till The Sun.

Angela Levin, som skrivit flera böcker om den brittiska kungafamiljen, konstaterar att det dock finns ett krav som måste uppfyllas.

– Det är upp till Harry och Meghan att komma med en ursäkt om det ska gå att genomföra.

LÄS MER: Madeleine gräver ner stridsyxan – har blivit sams med Sofia

Nu uppges kung Charles sakna sina barnbarn som befinner sig i USA. Bild: Peter Nicholls/AP/TT
Enligt kungaexperten vill Harry och Meghan att kung Charles ska få träffa sina barnbarn och att de vill fira kung Charles när han fyller 75 år. Hon ser heller inte några problem med att Meghan Markle ska bli inbjuden.

Det är lite oklart hur spänt det är inom kungafamiljen just nu. När kung Charles kröntes i maj var endast prins Harry på plats.

Meghan Markle var kvar hemma i Kalifornien och tog hand om barnen. Dottern Lilibet fyllde ett år.

LÄS MER: Nya bilderna avslöjar prins Harrys okända ingrepp

Kung Charles hoppas nu att prins Harry ska mjukna. Bild: TT

Prins Harrys medverkan under kröningen var rekordkort. Han var med under själva ceremonin i Westminster Abbey för att sedan omedelbart åka till Heathrow flygplats för att därefter återvända till USA.

Han var på de brittiska öarna i endast 28 timmar och övriga kungafamiljen ifrågasatte varför han ens besvärade sig med att komma hem.

Prins Harrys blixtbesök i England var första gången han träffade sin far sedan skandalboken ”Spare” (”Den andre” på svenska) kom ut. I boken tar den rödlätte kungligheten heder och ära av sin far och storebror, prins William, 41.

Prins Harry ”straffades” under kröningen i så måtto att han fick en usel sittplats i den medeltida katedralen, han satt på tredje raden mellan prinsessan Eugenies, 33, make Jack Brooksbank, 37, och drottning Elizabeths kusin, prinsessan Alexandra, 86.

LÄS MER: Drottning Silvias nära vän avslöjar hemligheter om kungen

Nu återstår det att se om prins Harry och Meghan Markle låter kung Charles träffa sina barnbarn. Bild: Adrian Dennis/AP/TT

Frågan är om kung Charles får träffa sina barnbarn i november. Det verkar spänt med tanke på att det nyligen stod klart att paret inte var inbjudna på ett intimt familje-event på slottet Balmoral den 8 september.

Det är extra anmärkningsvärt med tanke på att Harry och Meghan är i Europa kring den 8 september då paret ska vara med i samband med invigningen av the Invictus Games som är en sporttävling för soldater som skadat sig i tjänsten.

Prins Harry och hans hustru ska vara i Düsseldorf bara ett dygn efter tillställningen på Balmoral så det finns goda möjligheter till umgänge i fall att kung Charles ändrar sig.

LÄS MER: ÖB:s nya kärlek: Så förförde kvinnan den gifte Micael Bydén
LÄS MER: Victoria och Daniel lämnar Haga – flyttar in i nytt lyxhus
LÄS MER: Madeleine i vilt bråk med Chris på fest: ”Hon blir förödmjukad”

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen