Elisabeth Tarras-Wahlberg avslöjar hov-hemligheterna

Kändisar

Hon är en av dem som kommit kungafamiljen allra närmast.
Nu berättar Elisabeth Tarras-Wahlberg öppethjärtigt om sitt förra uppdrag som informationschef på hovet.
– Jag är väldigt stolt över publiceringen om kronprinsessan Victorias ätstörningar, säger hon.

[/caption]

För tio år sedan lämnade Elisabeth Tarras-Wahlberg, 68, sin tjänst som informationschef vid hovet. Hon har arbetat för kung Carl Gustaf, 72, och Kungliga hovstaterna sedan 70-talet och hon minns åren med värme.

[/caption]

Något hon är extra stolt över är arbetet med medierna i samband med kronprinsessan Victorias, 41, ätstörningar. De valde medvetet att ge storyn till en kvällstidning.

LÄS MER: Tarras-Wahlbergs smarta lösning på kungens kris med Madeleine

– Vi lyckades få till den mest optimala publiceringen vi hade kunnat tänka oss, och budskapet gick ut på bästa tänkbara sätt. Jag är tacksam över att det gick så bra. Mycket kunde ha gått snett. Jag är väldigt stolt över publiceringen om kronprinsessan Victorias ätstörningar. Hon var så ung och sårbar, och det kändes så otroligt viktigt för mig att vi hanterade det på ett väl avvägt sätt, säger hon till Resumé.

Däremot var medieträning inget allmänt begrepp på den tiden Elisabeth jobbade för hovet.

LÄS MER: Bild-Extra: Victorias stenhårda utmaning som elitsoldat

– Det var en annan tid, medieträning var inte en grej. Det var ‘learning by doing’. Jag tror också att det fanns en oro för att det skulle läcka ut och skvallras om man tog in sådan professionell hjälp, säger hon men avslöjar att kungen givetvis fick hjälp när han exempelvis skulle hålla tal.

Kronprinsessan Victoria gratuleras på 40-årsdagen av Elisabeth Tarras-Wahlberg.

– Är man dyslektiker så faller sig inte alltid språket naturligt. Ibland kan det leda till fel ord och att man uttrycker sig på annat sätt än man tänkt. Han medietränade inte, men övade alltid väldigt mycket, inte minst inför stora tal.

På tal om vår konung. I intervjun med Resumé får Elisabeth frågan om hur hon hade valt att hantera det rabalder som uppstod i samband med skandalboken ”Den motvillige monarken” där det bland annat påstås att kungen varit otrogen.

LÄS MER: Oscar hängde med Estelle till skolan

I samma veva höll kungen som bekant den numera klassiska presskonferens där han bland annat myntade orden ”nu vänder vi blad”.

– Jag är benägen att tro att jag hade sagt ‘varför inte ställa in den här presskonferensen? Den kommer ändå inte att handla om vilka älgar kungen skjutit’. Men jag tror att han helt enkelt kände att han ville ta tjuren vid hornen. Jag har förståelse för beslutet. Rent praktiskt hade det även varit på sin plats med mer förberedelse. Men jag led med kungen, det måste jag säga.

LÄS MER: Nya supergulliga bilderna på Leonore

Efter Elisabeths tid på hovet har hon bland annat jobbat i Qatar, agerat kunglig expert i TV4 och ägnat sig åt medieträning hos Kreab. I dag är hon anlitad som senior rådgivare på pr-byrån Lennox.

LÄS MER: Prins Daniels indiska äventyr utan Victoria
LÄS MER: H&M-miljardären störtförälskad i Thorsten Flincks dotter
LÄS MER: Lena Olin om fasan med Örjan Ramberg

[/caption]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter