Gott i helgen: Bjud på Victorias härliga hallongrottor

Kungafamiljen

Lättbakade och alldeles, alldeles underbara.
Kronprinsessan Victoria har en svaghet.
Kungligheten älskar sina hembakade hallongrottor.

[/caption]

Kronprinsessan Victoria, 42, är som bekant en ytterst plikttrogen person. Somliga skulle kalla kungligheten lite väl kontrollerad – hon är nästan för perfekt.

[/caption]

Men bakom den vackra och korrekta fasaden döljer sig faktiskt en liten hemlighet. Vår kronprinsessa har en riktig svaghet – hon är som tokig i hallongrottor.

LÄS MER: Drottning Margrethes skarpa markering mot prins Joachim

När kronprinsessan Victoria vill bjuda på något riktigt gott serveras hennes hembakade hallongrottor på Haga slott.

Victoria är inte känd för att vara så huslig, prinsessan Madeleine, 37, är kanske lite förvånade mer av en ”bull-mamma” än storasyster.

Men det finns ett område där Victoria är en mästare – hon är ytterst snitsig på att baka hallongrottor. Det är hennes signaturkaka och på Haga slott blir det ofta mumsiga små kakor till kaffet när familjen har gäster.

LÄS MER: Vilda protester efter Meghan och Harrys nya besked

Vietnamesiskt käk i all ära, men ska Victoria unna sig något riktigt gott så är det en hallongrotta hon vill ha.




Hallongrottor består av mördeg som smälter i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär och den är dessutom lätt att göra.

I många recept påpekas det att man kan baka kakorna på margarin, kronprinsessan är dock kräsen och bakar alltid sina hallongrottor på smör.

LÄS MER: Victorias vågade beslut efter smittan på Estelles skola

Victoria sägs vara en hejare på hallongrottorna hon själv bakar hemma i köket på Haga slott. De små bakverken smälter i munnen.

Tänk på att det blir ett bättre resultat om hallonsylten är fast till sin karaktär, då får man den där smaskiga segheten som Victoria älskar i sina kakor.

Så enkelt bakar du Victorias smarriga Hallongrottor: 

Ingredienser

PORTIONER: 22 st

4 1/2 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g smör (eller margarin)

Fyllning

1 dl fast hallonsylt

LÄS MER: 

Tillredning

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.

Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.

Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Victoria för sina hallongrottor på ett alldeles speciellt sätt och naturligtvis uppskattas mammas goda kakor av Estelle.

Förutom sina goda hallongrottor sägs Victoria även uppskatta gifflar med fyllning av mandelmassa och äppelmos, som avnjuts med ett glas kall mjölk.

LÄS MER: Stora oron: Prinsessan Christina tvingas ställa in
LÄS MER: Gott i helgen: Så enkelt bakar du Silvias egen kaka
LÄS MER: Märtha Louise flyr Norge för att stötta shamanen

[/caption]



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *



Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen