Grace Kellys varning till Diana om bröllopet

Znyheter

Hon såg vad som komma skulle.
Dianas osäkerhet sken igenom och Grace Kelly kände igen sig.
Den forna Hollywoodstjärnan anade och ville varna.

[/caption]

Grace Kelly träffade prinsessan Diana redan innan bröllopet. Det var under en välgörenhetskonsert på Goldsmith´s Hall i London. Året var 1981 och prins Charles, 72, och Diana var nyförlovade. Det var 19-åriga Diana debut och hon var livrädd.

[/caption]

Det är i boken av Andrew Mortons, 68, nya utgåva av ”Diana: Her True Story – In Her Own Words” från 1992 där det finns ett parti om hur Diana under sitt första publika framträdande som prins Charles fästmö träffade skådespelarstjärnan Grace Kelly.

LÄS MER: Prinsen dömd till fängelse efter knivattack mot polis

Grace Kelly gifte sig med furst Rainer av Monaco 1956.

Grace som var en stor aktad skådespelare i Hollywood innan hon träffade furst Rainer av Monaco. Hon var enastående vacker och Rainer föll som en fura. Han uppvaktade henne och bjöd henne över Atlanten till sitt furstendöme. Han var elegant och charmerande, dessutom mycket rik.

Giftermålet stod klart 1956. Vad Grace inte visste var att hon skulle behöva ge upp hela sin karriär och säga farväl till Hollywood. I ett tidigt skede kände hon sig vilse och mycket ensam. Samma mönster ser hon i Diana när de sammanstrålar på tillställningen i London 1981.

LÄS MER: Prins Julian – i gott sällskap av världsstjärnorna

Prinsessan Diana var under en stor del av sitt äktenskap med prins Charles en mycket olycklig kvinna.
– Det var en hemsk tillställning. Jag funderade på att lämna först. Jag visste inte om min handväska skulle vara i vänstra eller högra handen. Jag var verkligen vettskrämd, berättar Diana själv i boken.

Enligt Dianas berättelse i boken valde Grace att ta med Diana in på damernas. Där fick Diana bekänna den osäkerhet hon kände med allt från att hon inte visste i vilken hand hon skulle hålla väskan till att hon behövde bära en klänning som kändes två storlekar för små.

Prins Charles ska dessutom ha klagat på hennes val att bära en svart klänning. Vilket enligt honom man endast valde när man bar sorg.

LÄS MER: Första bilden av prins Julian Herbert Folke

En av de sista bilderna på prinsessan Diana med Dodi Fayed på Ritz Hotel i Paris 1997.

Budskapet Grace gav henne mellan fyra ögon var kristallklart.

– Oroa dig inte kära du. Du kommer märka det själv: det kommer bara bli värre.

Ett år senare 1982 omkom Grace Kelly i en bilolycka under en färd med sin dotter Stephanie. Folkets prinsessa, Diana, omkom även hon i en bilkrasch 1997.

LÄS MER: Drottning Silvias beslut efter otäcka fallskadan
LÄS MER: Prinsessan Christinas stöd till Sofia efter den tuffa tiden
LÄS MER: Tråkiga beskedet inför kungens 75-års dag

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter